Tijdelijk maar liefst 49% korting op een jaarabonnement!

Pak jouw magazine-moment en blijf op de hoogte van de autowereld!

Tijdelijk maar liefst 49% korting op een jaarabonnement! Bekijk actie >

BMW i8

Topprestaties met het brandstofverbruik van een hatchback, in de BMW i8 is het mogelijk. De sportwagen combineert een benzine aangedreven driepitter met twee elektromotoren. Deze krachtbronnen, gecombineerd met het zeer lage zwaartepunt, zorgen voor BMW-waardige sportiviteit. Naast de coupé-versie is er ook een BMW i8 Roadster.

“De sportwagen van de toekomst”, zo noemde BMW de i8 toen in 2011 het doek van het model werd gehaald. Nog niet eerder wist een auto dergelijke prestaties te combineren met zo’n laag verbruik.

Het futuristische uiterlijk van de BMW i8 kan lang niet iedereen bekoren, maar opvallend is het op zijn minst. Indien de lage en brede carrosserie niet direct in het oog springt, dan doen de blauwe accenten dat wel. Bij stilstand zorgen de omhoog zwaaiende vleugeldeuren tevens voor het nodige bekijks.

Zo opvallend de buitenkant is, zo ingetogen is het interieur. De cockpit van de i8 kent grote gelijkenissen met andere BMW’s uit die tijdsperiode. Dat de binnenzijde ingetogen is vormgegeven zegt niets over de kwaliteit en het comfort. Dit is precies zoals je van een BMW mag verwachten. Midden op het dashboard prijkt een groot en duidelijk vormgegeven scherm, precies zoals dat ook terug te vinden is in andere BMW’s van die tijd. Hetzelfde geldt voor de grote rond iDrive-knop op de middentunnel. Hiermee zijn diverse rij-modi in te stellen, maar ook andere zaken als de navigatie of radio.

Wat betreft ruimte binnenin is de i8 een echte sportwagen. Hoewel het altijd eenvoudig is om een comfortabele zitpositie aan te nemen, is de auto nooit ruim te noemen. Er is een kleine achterbank aanwezig, maar deze is enkel geschikt voor wat bagage of korte ritjes met kinderen. De ruimte is hier beperkt.

Wanneer is de BMW i8 uitgekomen?

Al in 2009 onthulde BMW een concept car die sterke gelijkenissen vertoonde met de BMW i8. Onder de naam ‘BMW Vision Efficient Dynamics’’ liet dit studiemodel de wereld kennismaken met de mogelijkheden van hybride techniek. In 2011 kwam BMW opnieuw met een conceptcar op de proppen. Deze vertoonde sterke gelijkenissen met de ‘Vision Efficient Dynamics’, maar zag er al meer productierijp uit. Ook pronkte er toen al een i8-badge op de bilpartij. Een jaar later onthulde BMW nóg een studiemodel. Dit maal betrof het een cabrioversie van de hybride-sportwagen.

Tegen alle verwachtingen in nam BMW de i8 in productie, hetzij in iets ‘normalere’ vorm. Vanaf 2014 is de lage BMW ‘in het wild’ te zien. De BMW i8 specs waren destijds bijzonder te noemen. De auto had een opgegeven elektrisch actieradius van 24 kilometer. De benzinemotor zou daar nog eens ruim 500 kilometer aan toe voegen. Met een 0-100 sprint van minder dan vijf seconden en een begrensde topsnelheid van 250 km/h was de auto serieus rap.

In 2018 kreeg de auto een kleine upgrade. De elektromotoren werden sterker maar ook zuiniger. Het elektrische bereik nam toe tot 29 kilometer. De upgrade ging tevens gepaard met de introductie van de BMW i8 Roadster.

Wat kost een BMW i8?

De BMW i8 ziet er uit als een echte exoot en ook zijn prijskaartje valt in die klasse. Zet hem ergens stil en omstanders vragen zich al snel af: “Hoe duur is een BMW i8?”. Nieuw lag de BMW i8 prijs op ongeveer dezelfde hoogte als de goedkoopste Porsches 911. Voor een auto met een driecilinder kan dat worden gezien als een flinke smak geld. Maar mensen die voor ongeveer 1,5 ton een BMW i8 kopen, doen dit vanwege zijn uitstraling en techniek.

Hoe duur is de BMW i8 tweedehands?

Wie dit te duur vindt, maar wel graag in een futuristische sportwagen wil rijden, is een BMW i8 occasion een goede optie. Op de tweedehands markt wordt de auto voor veel lagere prijzen aangeboden dan de oorspronkelijke nieuwprijs. Echter is het aanbod niet groot. Uiteraard is het ook goed opletten of de auto in goede staat verkeert.

Exclusieve BMW (i8) verhalen

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken