Prijzen Tesla

Tesla prijs

Het is een van de meest gezochte termen op Google: 'Tesla prijs' of 'Prijzen Tesla'. Grote kans dat jij ook op deze pagina gekomen bent omdat je heel benieuwd bent wat de prijs van een Tesla is.

En, wat kost een Tesla?

Dat varieert. De prijs van de goedkoopste Tesla ligt op net geen 49.000 euro voor een Tesla Model 3. De prijs van de Tesla Model S ligt op net geen 90 mille en voor een Tesla Model X liggen de prijzen rond de 93.000 euro. Dus grofweg kost een Tesla tussen de 50.000 en 100.000 euro.

De modellen van Tesla

Waar het ooit begon met een elektrisch aangedreven Roadster, daar is het modellengamma van Tesla inmiddels uitgebreid tot drie modellen. De spil van het gamma vormt de Model S die in 2012 op de markt kwam. Hiermee brak Tesla door en wist het een doorbraak te forceren op het gebied van elektrisch rijden. 

Model X

In 2015 voegde Tesla de SUV Model X toe aan het gamma. En ook hiermee wist het bedrijf van Elon Musk voor flink wat opschudding te zorgen. Concessies aan ruimte of comfort hoefden niet te worden gedaan en bovendien bleek de Model X bloedsnel te zijn.

Model 3

Het derde model van Tesla is niet geheel toevallig Model 3 genaamd. Had Tesla met de voorgaande twee modellen nog niet voldoende indruk gemaakt dan deed het dat wel met de Model 3. Met name de prijs van de Tesla Model 3 wist meniggeen te verrassen; voor minder dan 50.000 euro was een heel mooie elektrische auto te rijden.

Alle Tesla modellen en prijzen

Wij zullen er verder geen lang verhaal van maken maar verwijzen je graag door naar ons overzicht met prijzen en specificaties van alle nieuwe Tesla's die momenteel in Nederland op de markt verkrijgbaar zijn. De volledige prijslijsten alsook alle technische specificaties kun je vinden door hieronder op een van de Tesla modellen door te klikken. Wil je een Tesla configureren? Dan verwijzen we je door naar de configurator.

Samengevat:

  • De prijs van een Tesla ligt tussen de 50.000 en 100.000 euro
  • Tesla heeft momenteel 3 modellen
  • De goedkoopste Tesla is de Model 3
  • De duurste Tesla is de Model X

Tesla nieuws

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers