Nieuwe Citroën ë-C3​: maakt elektrisch rijden betaalbaar!

Vanaf €24.290​ (excl. €2.950 subsidie)| ​Plaats nu een reservering en profiteer van exclusieve voordelen!

Nieuwe Citroën ë-C3​: maakt elektrisch rijden betaalbaar! Reserveer nu

Tesla Cybertruck

Met de onthulling van de Cybertruck staat er een grote Tesla 4x4 op de planning. De markante pick-up truck werd eind 2019 als concept onthuld. Sindsdien wachten Tesla-fans smachtend op de productieversie van het elektrische werkpaard. Echter heerst er nog veel onduidelijkheid over een definitieve Tesla Cybertruck.

Met veel bombarie werd hij onthuld: de Tesla Cybertruck. Elon Musk, CEO van Tesla, wil met de elektrische truck het in Noord-Amerika zwaarbevochten pick-up-segment veroveren. Sinds zijn onthulling gaat het de Cybertruck echter niet over rozen. Al bij de presentatie brak het gepantserde glas van de auto, doordat Tesla-designbaas Franz von Holzhausen ter demonstratie een metalen bal tegen de ruiten gooide. Tesla moest terug naar de tekentafel.

En tot op heden zijn de Tesla-technici nog steeds druk in de weer met het uiteindelijke ontwerp. Om verschillende redenen is de productieversie van de Cybertruck namelijk keer op keer uitgesteld. Wel hebben al ruim een miljoen mensen een aanbetaling gedaan. Wanneer deze mensen hun Tesla truck kunnen rijden is nog volstrekt onduidelijk.

Of je hem nou mooi of lelijk vindt, het uiterlijk van de Cybertruck is op zijn minst bijzonder te noemen. Met zijn hoekige neus en dijklijn, volledig horizontale lichtstrip en carrosserie van ongelakt staal, is de pick-up een volstrekt unieke verschijning. Toch heeft het in het oog springende design wel een keerzijde. De hoge neus en de harde carrosserie zijn funest voor de voetgangersveiligheid. In Amerika mag hij de weg op, maar andere landen hebben strengere regels. Is de Cybertruck legaal in Nederland? Nee, niet als hij zou worden gebouwd zoals de concept-car. Mocht de EV daadwerkelijk in productie gaan, en ook in de Nederlandse en Europese prijslijsten komen te staan, dan moet Tesla de Cybertruck op verschillende punten bijwerken.

Tesla’s staan bekend om hun minimalistische interieur. Bij alle auto’s van het merk springen enkel het stuur en het grote touchscreen in het midden van het dashboard, in het oog. Bij de Tesla Cybertruck pick-up is dit niet anders. De hoekige vormgeving aan de buitenzijde is ook in het interieur terug te vinden. Zo hebben de designers de vormtaal meegenomen in het ontwerp van de stoelen, en is ook het dashboard van hoekige aard. Omdat er nog geen duidelijkheid is over een mogelijke productieversie, is er een grote kans dat het Cybertruck-interieur nog verandert.

Pick-up trucks zijn geen pick-up trucks zonder een grote laadbak aan de achterkant, en de Cybertruck is geen uitzondering. De conceptcar werd getoont met een standaard laadbak van 2 meter in lengte. Een grote afdekplaat, vervaardigd uit hetzelfde, superharde metaal als de carrosserie, maakt het mogelijk de laadruimte hermetisch af te sluiten. Tesla noemt de laadbak van de Cybertruck dan ook ‘The Vault’ (de kluis).

Welke uitvoeringen van de Cybertruck zijn er?

Tijdens de onthulling heeft Tesla aangegeven drie uitvoeringen van de Cybertruck op de markt te willen brengen, met respectievelijk één, twee of drie elektromotoren. Enkel de dual of tri motor uitvoeringen zouden vierwielaandrijving hebben. Wie opteert voor de door één motor aangedreven Cybertruck, heeft de beschikking over enkel achterwielaandrijving. De uitvoeringen zouden onderling verschillen op het gebied van prestaties en actieradius. Zo zou het bereik van de drie versies variëren van 400 tot 800 kilometer. Op prestatiegebied onderscheiden de verschillende Cybertrucks zich van elkaar met hun acceleratiecijfers en topsnelheid. Ook de trekkracht is afhankelijk van de gekozen uitvoering. De sterkste Cybertruck, de Tri Motor, zou meer dan 6000 kilogram moeten mogen trekken.

De Tesla pick-up truck heeft verschillende creatieve geesten geïnspireerd. Sinds de onthulling in 2019 zijn er al diverse carrosserievormen bedacht voor de Cybertruck. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Tesla Cybertruck camper, of zelfs een catamaranversie? De levensvatbaarheid van dergelijke, creatieve hersenspinsels, is in eerste instantie afhankelijk van het wel of niet in productie gaan van de truck.

Wat kost de Cybertruck in Nederland?

Zelfs al zou de Cybertruck in productie gaan, dan is het nog niet zeker of de pick-up truck ook naar Europa of zelfs Nederland komt. Voldoet hij dan wel aan alle regeltjes? En is de Europese markt wel lucratief genoeg voor Tesla? Alles blijft koffiedik kijken. Gaat de Tesla Cybertruck Nederland veroveren?

Wat de hoekige truck moet gaan kosten als ie in productie zou gaan, is dan ook nog verre van duidelijk. Bij zijn introductie werd geclaimd dat de Tesla Cybertruck prijs zou beginnen bij omgerekend 35.000 euro. Of de mogelijke productieversie voor vergelijkbare bedragen in de showroom kan staan, is niet duidelijk. Zodra er duidelijkheid komt over een mogelijke Tesla Cybertruck release date, zal er ook meer bekend zijn over de prijzen en beschikbaarheid.

Exclusieve Tesla (Cybertruck) verhalen

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken