Cupra

Waar Cupra begonnen is als een sportlabel onder de vleugels van Seat is het sinds 2018 een zelfstandig automerk, afgeleid van de SEAT Cupra-serie auto's. Sportiviteit en een sterke liefde voor tempo zit als vanouds in het bloed, zeggen de Spanjaarden. Daarnaast is elektrificatie een belangrijk doel. Cupra begon met sportieve plug-in versies van de welbekende Cupra Ateca en Leon, waarna de Cupra Formentor in 2020 de eerste auto werd die door Cupra was ontworpen en ontwikkeld. Later kwam daar de volledig elektrische Cupra Born bij.

Modellen

Cupra nieuws

Lees hier het laatste Cupra nieuws van Auto Review

SEAT Cupra

Het Spaanse automerk SEAT bestaat sinds 1950. In 1985 werd het overgenomen door de Volkswagen Group, het concern dat naast Volkswagen toen ook al Audi in het portfolio had. In die tijd was SEAT al betrokken bij autosport; in 1977 debuteerde SEAT in het rallycircuit. Het merk racete onder de naam SEAT Sports, maar toen het merk zich in 1996 inschreef voor de FIA 2-liter World Rally Cup, werd de naam Cupra geïntroduceerd, wat is afgeleid van Cup Racing. Dit sportieve submerk werd later ook gebruikt voor de sportievere uitvoeringen van de straatauto's, onder de naam SEAT Cupra. In 2018 werd Cupra afgesplitst als zelfstandig merk, nog steeds onderdeel van de Volkswagen Group.

Cupra Logo

Het logo van Cupra is ontworpen als twee overlappende, symmetrische C's. "Het gaat veel verder dan een eenvoudig logo. Het is een symbool dat het gevoel bij een groep te horen symboliseert, de CUPRA-groep. Het ontwerp van de omgekeerde driehoek is gemodelleerd naar de houding van tribale beschavingen, naar hun moed en durf", aldus Jordi Font, Hoofd Color and Trim bij SEAT.

Tests

Auto Review heeft de nieuwste modellen van Cupra uitgebreid getest. Lees hier onze laatste Cupra reviews:

Cupra elektrisch

Als een van de voorlopers van de transitie, heeft Cupra elektrisch rijden hoog in het vaandel staan. Daarom biedt het merk enkel plug-in hybride en elektrische auto's aan. Op dit moment is de Cupra Born de enige Cupra met een elektrische aandrijflijn. In de toekomst moet daar onder andere de Cupra Tavascan en de Cupra UrbanRebel bijkomen.

Cupra SUV

De Cupra Formentor werd in 2020 uitgebracht en was de eerste Cupra SUV. De auto is enkel verkrijgbaar als plug-in hybride. De Spanjaarden hebben twee nieuwe SUV's aangekondigd, namelijk de Cupra Terramar en Cupra Tavascan.

Cupra hybride

Cupra brengt enkel plug-in hybride en elektrische auto's op de markt. Zo heeft Cupra de Cupra Leon, dat een van de eerste auto's van Cupra was en een bestseller is van het merk. Ook de Cupra Formentor is een plug-in hybride.

Cupra Prijs

Cupra is een merk dat staat voor performance en sportiviteit en heeft aanbod in auto's met een luxe uitrusting. Dit is terug te zien in de Cupra prijs, die relatief gezien niet goedkoop is. Cupra positioneert zich met hun prijzen richting de hogere middenklasse. Voor alle actuele prijzen kun je naar ons complete prijsoverzicht gaan.

Cupra private lease

Cupra is een populair merk voor private lease. Zeker voor consumenten die overwegen over te stappen naar een plug-in hybride of elektrische auto is Cupra private lease een interessante optie.

Zo is de Leon aangemerkt als een populaire plug-in hybride private lease-auto. Wanneer je een luxe hatchback wil, kun je kiezen voor de Cupra Born of de Cupra Leon. Als je juist meer ruimte nodig hebt, kun je gaan voor de Cupra Leon Sportstourer of de Cupra Formentor.