Citroën

Citroën, opgericht in 1919 door André Citroën, is een iconisch Frans automerk met een boeiende geschiedenis. Het begon als een fabrikant van tandwielen en tandwielsystemen, maar al snel verlegde het zijn focus naar de autowereld. Met baanbrekende modellen zoals de Traction Avant, de legendarische 2CV en de revolutionaire DS, verwierf Citroën wereldwijd bekendheid als een pionier op het gebied van technologie en design. Het merk heeft voortdurend innovatie nagestreefd en blijft vandaag de dag een belangrijke speler in de auto-industrie, met een breed scala aan modellen, waaronder elektrische voertuigen.

Modellen

Citroën nieuws

Lees hier het laatste Citroën nieuws van Auto Review

Citroën Logo

Het logo van Citroën is een herkenbaar en iconisch symbool van het merk. Het logo bestaat uit twee omgekeerde "V"-vormen, waarbij de punten naar beneden wijzen. Deze gestileerde "V's" - ook wel de 'double chevron' genoemd - verwijzen naar de tandwielen die het oorspronkelijke bedrijf van Citroën produceerde. Door de jaren heen is het logo meerdere keren op de schop gegaan, maar de herkenbare "V's" bleven altijd prominent aanwezig.

Citroën modellen

Citroën heeft in het verleden enkele bekende en iconische modellen voortgebracht die een blijvende indruk hebben achtergelaten in de autowereld. Een van deze modellen is de legendarische 2CV, ook wel bekend als de "geit" of "lelijke eend". Dit kleine, eenvoudige en betaalbare voertuig werd in 1948 geïntroduceerd en groeide uit tot een cultureel icoon.

Een ander opmerkelijk model is de Citroën DS, gelanceerd in de jaren 50. Deze luxe sedan was baanbrekend in zijn design en technologie, met onder andere hydropneumatische vering en een futuristisch uiterlijk. Een ander hoogtepunt in de geschiedenis van Citroën was de Citroën SM, geïntroduceerd in de jaren 70. Dit was een sportieve luxe coupé die ontwikkeld werd in samenwerking met het Italiaanse merk Maserati.

Vandaag de dag heeft Citroën een gevarieerd modellengamma. De Citroën C3 is de meest compacte van het stel, waarna de Citroën C4 volgt. De C4 is als hatchback en sedan (X) beschikbaar, de C3 is als SUV bereikbaar met de Aircross toevoeging. Tevens is de C4 verkrijgbaar met een elektrische aandrijflijn. Voor zijn elektrische modellen gebruikt Citroën een ë. De Citroën C5 Aircross is een luxueuze SUV van Citroën, en ook als sedan (X). De Citroën ë-Berlingo is een elektrische bestelbus/MPV. De Citroën ë-Spacetourer is een grotere bestelbus/MPV.

Tests

Auto Review heeft de nieuwste modellen van Citroën uitgebreid getest. Lees hier onze laatste Citroën reviews:

Citroën elektrisch

Citroën biedt een aantal elektrische opties aan, zoals de Citroën ë-C4, Citroën ë-C4 X, Citroën ë-Berlingo en Citroën ë-Spacetourer.

Citroën SUV

Voor de liefhebber van wat grotere auto's heeft ook Citroën SUV's in het aanbod. Er zijn twee modellen beschikbaar. Zo hebben de Fransen de Citroën C3 Aircross en de Citroën C5 Aircross. Aircross duidt bij Citroën dus de SUV-carrosserievariant aan.

Citroën hybride

Wil je een Citroën hybride rijden? De Citroën C5 Aircross en de Citroën C5 X zijn verkrijgbaar als plug-in hybride.

Citroën Prijs

Citroën is een merk dat tegen een scherpe prijs kwaliteitsauto's aflevert. Voor alle actuele Citroën prijzen kun je naar ons complete prijsoverzicht gaan.

Citroën private lease

Citroën is een gewild merk voor private lease. Zoals bekend levert Citroën voor een scherpe maandprijs rijk uitgeruste auto's af in allerlei verschillende segmenten. Citroën is actief in verschillende carrosserievarianten. Wil jij een Citroën private leasen? Kijk hier voor de beste Citroën private lease deal.