Alfa Romeo

Alfa Romeo is een Italiaans automerk dat in 1910 werd opgericht in Milaan. Het merk staat bekend om zijn sportieve prestaties en design en zijn reputatie als liefhebbersmerk. Tijdens de jaren 1920 en 1930 behaalde het merk succes in de autosport. In deze tijd begon Alfa de 'Quadrifoglio Verde' (klavertje vier) af te beelden op zijn (race)auto's. Na de Tweede Wereldoorlog introduceerde Alfa Romeo iconische modellen zoals de Giulietta en de Spider. In de meer recente geschiedenis volgde iconische modellen als de 147 en de 156. Alfa Romeo heeft door de jaren heen verschillende eigenaren gehad maar probeerde altijd zijn merkidentiteit als sportief rijdersmerk in stand te houden.  

Alfa Romeo Logo

Het logo van Alfa Romeo bestaat uit een rood kruis op een witte achtergrond, met daarnaast een slang met een man in zijn bek. Het logo wordt omringd door een cirkel met de naam Alfa Romeo uitgeschreven. Het rode kruis op de witte achtergrond op het logo vertegenwoordigt de stad Milaan, waar Alfa Romeo oorspronkelijk vandaan komt. Het kruis is afgeleid van het wapen van Milaan. De rechterkant van het Alfa Romeo-logo is het symbool van de invloedrijke Visconti-familie uit het Milaan van de elfde eeuw.

De legende gaat dat Ottone Visconti (1207 - 1295) – ridder, aartsbisschop van Milaan en grondlegger van de Visconti-dynastie – tijdens de kruistochten een nobele Saraceense ridder versloeg, waarna hij het symbool op diens schild overnam. De mensfiguur in de bek van de slang wordt vaak omschreven als een kind of als een Moslim-man (een Moor of een Ottomaan). Volgens Alfa Romeo wordt de persoon niet opgegeten, maar komt hij juist uit de slang: als een nieuw mens. De slang zelf staat ook voor vernieuwing, aldus Alfa Romeo, want het dier werpt regelmatig zijn huid af.

Alfa Romeo modellen

Alfa Romeo heeft door de jaren heen enkele bekende modellen geproduceerd, zoals de Alfa Romeo Giulietta, de Alfa Romeo Spider, de Alfa Romeo 156, de Alfa Romeo GT en de Alfa Romeo 147

In het huidige modellengamma van Alfa Romeo vind je drie auto's. De Alfa Romeo Tonale is een compacte SUV, de Alfa Romeo Stelvio is een grotere en sportievere SUV. Met de Alfa Romeo Giulia hebben de Italianen ook een sedan in de gelederen.

Alfa Romeo elektrisch

Momenteel biedt Alfa Romeo geen auto met een volledig elektrische aandrijflijn aan. Wel heeft Alfa Romeo met de Tonale een plug-in hybride model in zijn assortiment. 

Alfa Romeo SUV

Voor de liefhebber van wat grotere auto's heeft ook Alfa Romeo SUV's in het aanbod. Er zijn twee modellen beschikbaar: de Alfa Romeo Tonale en de Alfa Romeo Stelvio.

Alfa Romeo plug-in hybride

Wil je een Alfa Romeo plug-in hybride rijden? De Alfa Romeo Tonale is verkrijgbaar als plug-in hybride auto. 

Alfa Romeo Prijs

Alfa Romeo is een merk dat in veel verschillende prijssegmenten actief is (geweest). Het heeft met bijvoorbeeld de 147 en 156 auto's voor de massa gemaakt, maar is ook actief geweest in het absolute topsegment met de 4C en 8C. Voor alle actuele Alfa Romeo prijzen kun je naar ons complete prijsoverzicht gaan.

Alfa Romeo private lease

Alfa Romeo is een gewild merk voor private lease. Alfa Romeo levert voor een scherpe maandprijs fraai vormgegeven, sportieve en tevens rijk uitgeruste auto's af. Alfa Romeo is actief in verschillende carrosserievarianten. Wil jij een Alfa Romeo private leasen? Kijk hier voor de beste Alfa Romeo private lease deal.

Exclusieve Alfa Romeo verhalen

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken