Seat

Seat (Sociedad Española de Automóviles de Turismo) is een van oorsprong Spaans merk dat inmiddels onder de Volkswagen Group valt. Het merk deelt veel techniek met de andere merken en modellen uit de Volkswagen Group. Een van de meest bekende modellen van Seat is de Seat Ibiza, een compacte auto. Seat staat bekend als het meest sportieve merk onder de volumemerken van Volkswagen. Bekend zijn de Cupra-versies van de modellen: snelle of snel ogende versies van de modellen van Seat. Ondertussen is Cupra echter een eigen merk geworden.

Modellen

Seat nieuws

Lees hier het laatste Seat nieuws van Auto Review

Seat logo

Het logo van Seat is een gestileerde S die uit twee delen bestaat.

Seat modellen

Seat is bekend geworden met de Seat Ibiza, een compacte auto. De huidige Seat Ibiza is leverbaar als vijfdeurs hatchback. De Seat Leon is een ander bekend model. Dit is eveneens een vijfdeurs hatchback, maar dan een maatje groter. De Seat Leon wordt ook als stationwagen geleverd en heet dan Seat Leon Sportstourer. Het merk probeerde veelvuldig grotere modellen uit, maar die bleven nooit lang op de markt. Inmiddels biedt Seat naast de bovengenoemde conventionele modellen ook een aantal SUV’s aan.

Tests

Auto Review heeft de nieuwste modellen van Seat uitgebreid getest. Lees hier onze laatste Seat reviews:

Seat elektrisch

Seat heeft geen volledig elektrische auto’s in het gamma. De volledig elektrische auto’s gaan tegenwoordig onder de merknaam Cupra door het leven.

Seat SUV

Naast de bekendere conventionele modellen zoals de Seat Ibiza en Seat Leon heeft Seat inmiddels een aantal SUV’s in de prijslijst. De Seat Arona is de compacte SUV van het merk, vergelijkbaar qua formaat met de Seat Ibiza. De Seat Ateca is wat groter en is vergelijkbaar met de Seat Leon. De Seat Tarraco is de grootste SUV van Seat.

Seat hybride

Net als voor een elektrische auto ben je ook voor een hybride beter af bij het merk Cupra. De Seat Tarraco is het enige model dat als hybride te krijgen is. De Seat Tarraco 1.4 TSI e-Hybrid combineert een compacte benzinemotor met een krachtige elektromotor en een groot accupakket. De elektrische motor kan de auto volledig zelfstandig aandrijven en helpt de benzinemotor aan extra kracht bij hoge snelheden. Het accupakket kan via het stroomnet worden opgeladen.

Seat prijs

De prijzen van Seat komen overeen met de prijzen van de modellen van de meeste volumemerken op de markt. Goed vergelijken loont, want er kan verschil zitten in uitrusting.

Seat private lease

De Seat Ibiza, Seat Arona en Seat Leon zijn populaire modellen voor de private lease. Wil jij een Seat private leasen? Kijk dan hier voor de beste Seat private lease deals.