Tuning & styling

Abt geeft nieuwe Golf GTI 300 pk

Abt geeft nieuwe Golf GTI 300 pk

Al sinds 1976 staan de letters GTI garant voor de nodige portie rijplezier. En sinds die tijd is ook Abt het adres om het rijplezier naar een nog hoger plan te tillen. Het zal dan ook niemand verbazen dat de tuner uit het Duitse Kempten ook ditmaal zich heeft vergrepen aan de zesde generatie van Volkswagen´s Golf GTI.

Het resultaat mag er zijn. Al op het eerste gezicht weet de Golf GTI van Abt te imponeren. Waar Volkswagen altijd vrij behoudend te werk gaat heeft Abt alle kracht geprobeerd naar voren te halen. De lekker dikke voorbumper met grote luchtinlaten, de nieuwe grille en de LED-jes die gepositioneerd zijn naast de mistlampen maken het front krachtiger dan ooit tevoren. Nog opvallender wordt de door Abt getunede GTI dankzij de rood gelakte voorspoilerlip, de deels rood gespoten wielen en de eveneens in opvallend rood uitgevoerde zijskirts. Mocht dat nog niet genoeg zijn dan zijn het wel de vier uitlaatpijpen die bewijzen dat we hier niet met een standaard Golf GTI te maken hebben.

Motortuning
En dat is ook zeker niet het geval. De standaard 210 pk sterke viercilinder turbomotor is volgens Abt weinig spectaculair. De tuner biedt dan ook twee vermogensupgrades aan. De eerste heet Abt Power en zorgt ervoor dat de 19 inch lichtmetalen wielen en dito banden maar liefst 260 pk naar het asfalt overbrengen. Ja, dat is nog steeds te weinig om het een Leon Cupra 310 of Focus RS moeilijk te maken. Maar niet getreurd, wie meer wil kan meer krijgen bij Abt. De Abt Power S GTI-kit maakt 300 pk mogelijk en weet de Golf GTI binnen zes seconden naar 100 km/h te sleuren. Kijk, nu praten we over echte GTI-prestaties. En om dat alles in goede banen te leiden wordt de carrosserie niet alleen met 30 mm verlaagd maar worden er ook speciale remmen gemonteerd.

Rode accenten
Het interieur onderstreept de sportieve inborst van de auto nog eens extra. Met diverse rode accenten en een speciale mattenset weet Abt de juiste toon te zetten. Bijbehorende pianozwarte lijsten verhogen de sfeer nog eens extra. Abt is er weer in geslaagd om de letters GTI extra lading te geven.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Abt geeft nieuwe Golf GTI 300 pk
Abt geeft nieuwe Golf GTI 300 pk
Abt geeft nieuwe Golf GTI 300 pk
Abt geeft nieuwe Golf GTI 300 pk
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers