Spyshots

Ford Mondeo

Geüpdate Ford Mondeo bekt als S-Max

Ruim drie jaar na de lancering staat er een update gepland voor de Ford Mondeo. De modificaties hebben zowel betrekking op het exterieur, interieur als het motorengamma.

Geüpdate Ford Mondeo bekt als S-Max

Meerdere lagen aan camouflage verhullen het aangepaste exterieur, maar het ziet er naar uit dat de vernieuwde Mondeo dezelfde soort neus als de onlangs opgewaardeerde S-Max krijgt. Door de zwart tape steekt duidelijk zichtbaar de licht naar voorgebogen voorbumper. Ook zou daarachter wel eens LED-dagrijverlichting schuil kunnen gaan. Verder zien we een gewijzigde grille en knipperlichten in de spiegelkappen zijn eveneens nieuw. De achterzijde wordt strakker getrokken met een hertekende bumper en de lichtunits aldaar profiteren van LED-techniek. Voor het interieur kunnen we ook enkele updates verwachten, maar reken hooguit op verbeterde materialen en een iets uitgebreidere standaarduitrusting.

Motoren
Om bij te blijven lepelt Ford haar modernste motoren in de vernieuwde Mondeo. Het programma bestaat onder andere uit de gloednieuwe 2.0 liter Ecoboost-benzine met 200 pk welke standaard gekoppeld wordt aan de Powershift-automaat met dubbele koppeling. Andere benzines zijn er in de vorm van de 1.6 liter Ecoboost met een maximum vermogen van 180 pk. Dieselen kan met de 2.0 TDCi Duratorq-motor met vermogens variërend tussen 115 en 160 pk.

Wanneer het showdebuut van de vernieuwde Mondeo exact staat gepland is onduidelijk. Wij mikken op de aankomende Autosalon van Parijs, medio oktober.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Geüpdate Ford Mondeo bekt als S-Max
Geüpdate Ford Mondeo bekt als S-Max
Geüpdate Ford Mondeo bekt als S-Max
Geüpdate Ford Mondeo bekt als S-Max

Zoeken

Merk- & modeldossiers