Spyshots

Nu al nieuwe BMW X5 betrapt?

Nieuwe BMW X5

Het is momenteel prijsschieten voor onze spionagefotografen. Overal ter wereld, maar bovenal in het ijskoude noorden van Scandinavië, duiken allerhande gecamoufleerde prototypes op. De meeste auto's die zich verborgen houden onder hun dikke 'winterjas' zijn zonneklaar. Deze BMW roept echter enkele vraagtekens op.

Ook de betreffende spionagefotograaf was nogal verbaasd om nu al wat lijkt de nieuwe BMW X5 door zijn lens te zien. De huidige generatie is immers nog vrij jong. Sinds (laat) 2013 rijdt 'ie rond. Net twee jaar dus en normaliter duurt het dan nog een jaar of vier à vijf voordat er een opvolger op het toneel verschijnt.

Twijfel slaat toe
De twijfel is er dan ook of het hier wel om de toekomstige BMW X5 gaat. De auto lijkt daarbij net even wat langer te zijn. Enerzijds is dat nogal gebruikelijk bij elke nieuwe generatie, anderzijds is de X5 al een kleerkast van een SUV.

Hij kan altijd groter, hoor. Maar – wegens zijn marktpositionering – dan wellicht niet als X5. Als X7 daarentegen… Het is namelijk goed voor te stellen dat het aanhoudende succes van de Mercedes GLS (op de Amerikaanse markt) inmiddels een serieuze doorn in het oog van BMW is.

CLAR-platform
Mochten wij het helemaal in de verkeerde hoek zoeken en het hier wel degelijk om de nieuwe X5 gaan, dan kunnen we alvast verklappen dat de auto op het zogeheten Cluster Architecture-platform (CLAR) komt te rusten. Die bodemgroep is ontwikkeld voor alle toekomstige SUV's en crossovers van BMW en nog weer wat lichter, stijver en flexibeler in te zetten dan voorheen. Zelfs alle modellen vanaf de 3-serie profiteren ervan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe BMW X5
Nieuwe BMW X5
Nieuwe BMW X5
Nieuwe BMW X5
Nieuwe BMW X5
Nieuwe BMW X5
Nieuwe BMW X5
Redactie
Door Redactie

Zoeken