Nieuws

Geely neemt Volvo over

Volvo definitief van Chinese Geely

Na maanden van onderhandelingen is de overname rondom Volvo door de Zhejiang Geely Holding Group afgerond. Het Chinese concern neemt Volvo onder haar hoede, maar belooft niet aan de Zweedse filosofie en mentaliteit van het merk te komen.

Volvo definitief van Chinese Geely
Ad van Batenburg, Algemeen Directeur Volvo Cars Nederland laat weten blij te zijn met de overname door Geely. “We hebben nu een eigenaar die graag wil investeren in Volvo. “Eerlijk is eerlijk, ook wij moesten wennen aan het idee, maar als ik kijk naar de plannen die er nu liggen dan heb ik er alle vertrouwen in.”

Investeren
“Geely heeft grote ambities en wil Volvo laten groeien,” aldus van Batenburg. “Zo geeft het verse moederbedrijf aan zwaar te willen investeren in de milieutechnologie die Volvo nu al deels op de plank heeft liggen en aan het ontwikkelen is. Geely koopt Volvo vanwege de technologie, de kennis en de visie. Onze visie op en kennis van veiligheid en milieu kan het verschil maken in de sterkst groeiende automarkt ter wereld.”

Volvo blijft Volvo
Volvo wordt niet geïntegreerd met Geely Automotive. VCC zal vallen onder de Zhejinag Geely Holding Group, op zijn beurt weer de moedermaatschappij van Geely Automotive. Het Zweedse merk blijft ‘stand alone’ opereren met leiding vanuit Zweden. “De overname verandert niets voor Volvo – alleen moet de baas nu afspraken maken met mij’, zegt Li Shufu, CEO Geely. ‘Volvo en Geely blijven twee onafhankelijk geleide merken.”

Feiten en cijfers
Volvo verkocht vorig jaar wereldwijd 334.000 auto’s. Het automerk Volvo ontstond in 1927 in het Zweedse Gotenburg. In 1999 werd het merk eigendom van de Ford Motor Company. Op dit moment werken er zo’n 20.000 mensen bij het Zweedse merk. Geely daarentegen is iets meer dan tien jaar autoproducent en heeft ongeveer 10.000 mensen in dienst.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volvo definitief van Chinese Geely
Volvo definitief van Chinese Geely
Volvo definitief van Chinese Geely

Zoeken

Merk- & modeldossiers