Nieuws

Peugeot iOn

Peugeot iOn: 500 euro per maand

Vanaf eind 2010 kun je voor 500 euro per maand met de elektrische iOn gaan rijden. Peugeot heeft een nieuw conceptcar gelanceerd waardoor de auto allereerst via een speciale leaseconstructie leverbaar wordt. Voor zakelijke en particuliere gebruikers.

Peugeot iOn: 500 euro per maand
Peugeot ontwikkelde de iOn in samenwerking met Citroën (C-Zero) waarbij de i-MiEV van Mitsbusihi als basis diende. In een notendop is de iOn een vijfdeurs auto met vier zitplaatsen, 3,48 m lengte en een vermogen van 64 pk (koppel 180 Nm). De topsnelheid ligt op 130 km/h en op een volgeladen accupakket kan 130 km worden afgelegd. Daarmee is de iOn geschikt voor zowel stadsverkeer alsook korte ritten.

Mu by Peugeot
Onder de noemer ‘Mu by Peugeot’ lanceert Peugeot een nieuw concept waarmee je met een soort van prepaid card auto’s, scooters en fietsen kunt ‘huren’. Stel je hebt zin om een weekendje naar de zon te gaan dan loop je de Peugeot-dealer binnen en huur je een 308 CC. In eerste instantie zal de iOn vanaf eind dit jaar ook enkel op die manier leverbaar worden. Het komt erop neer dat je voor minder van 500 euro per maand een iOn tot je beschikking hebt. De auto wordt niet fysiek je eigendom, maar vergelijk het met een leaseconstructie.

€ 1,50
Peugeot claimt dat de gebruikskosten zeer laag liggen. Voor € 1,50 zijn de accu’s in zes uur tijd volledig opgeladen aan het stopcontact. Met een snellader is 80% van de accu’s al in een half uur tijd opgeladen.

Marktintroductie
Zoals gezegd zal de iOn vanaf het einde van dit jaar beperkt leverbaar worden. Wanneer zijn echte marktintroductie gepland staat is volgens een woordvoerder van Peugeot op dit moment nog moeilijk te zeggen.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Peugeot iOn: 500 euro per maand
Peugeot iOn: 500 euro per maand

Zoeken

Merk- & modeldossiers