Nieuws

Kia Magentis

Eerste schetsen nieuwe Kia Magentis

Op de New York Auto Show zal Kia in april de nieuwe Magentis onthullen. Het compleet nieuwe model heeft een veel dynamischer voorkomen dan de huidige Magentis.

Eerste schetsen nieuwe Kia Magentis
Echt een statement heeft Kia met de huidige Magentis niet kunnen maken. Het open breken van het D-segment met deze scherp geprijsde auto is niet verlopen zoals Kia had gehoopt. Tenminste, in Europa niet. Elders in de wereld heeft de Magentis het zeker niet slecht gedaan. Reden genoeg dus om wel een opvolger te presenteren.

Ruimer
De nieuwe Magentis is langer, lager en breder dan het voorgaande model en heeft ook een langere wielbasis, waardoor meer ruimte voor de inzittenden en hun bagage is ontstaan. Behalve dat ziet het design er op deze schetsen goed uit. Veel dynamischer dan zijn voorganger en mogelijk ook sportiever sturend.

2011 naar Europa
Dit najaar zal de nieuwe Magentis in de Verenigde Staten en buiten Europa worden vermarkt. Europa volgt in het voorjaar van 2011. Als de styling zo goed is als de foto’s doen vermoeden dan kan de nieuwe Magentis weleens gaan realiseren wat zijn voorganger niet is gelukt. Of de Magentis ook naar ons land komt is vooralsnog niet bekend.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste schetsen nieuwe Kia Magentis
Eerste schetsen nieuwe Kia Magentis

Zoeken

Merk- & modeldossiers