Nieuws

Land Rover

Nieuwe diesel Disco 4 & Range Rover

Met twee nieuwe varianten versterkt Land Rover de positie van de Discovery 4 en Range Rover Sport in het SUV-segment. In beide gevallen gaat het om nieuwe basisuitvoeringen die zich onderscheiden door meer value for money.

Nieuwe diesel Disco 4 & Range Rover
Discovery 4 S
De nieuwe 3.0 liter TDV6-motor, reeds bekend uit de andere varianten van de Discovery 4, doet nu ook zijn intrede als S automaat. In deze uitvoering wordt de 2.7 TDV6 vervangen door deze 55 pk en 160 Nm krachtigere motor. Bijkomend voordeel is dat de CO2-uitstoot met 26 g/km af is genomen, het verbruik met 0,9 l/100 km daalde en de auto 3,1 seconden sneller naar 100 km/h sprint. Misschien nog wel het grootste voordeel is dat de prijs ongewijzigd is gelebleven: € 76.900,-.

Uitrusting
Van karigheid is bij dit basismodel geen sprake. De Land Rover Discovery 4 S is voorzien van onder meer Keyless Start met start-/stopknop, automatische airconditioning, hoogwaardig audiosysteem, multifunctioneel stuurwiel, groot TFT-LCD informatiedisplay in instrumentenpaneel, Terrain Response®, luchtvering, hoge en lage gearing, elektronisch blokkeerbaar centraal differentieel, uitgebreide veiligheidsuitrusting en een geremd aanhangergewicht van 3.500 kg.

Range Rover Sport S
Ook bij de Range Rover Sport is de S-uitvoering aantrekkelijker geworden. Dit model wordt vanaf januari uitgerust met een nieuwe variant van de 3.0 liter TDV6-motor. Deze nieuwe krachtbron heeft met 211 pk (520 Nm) een lager vermogen dan de bekende 3.0 TDV6 (245 pk), die ongewijzigd in de SE-, HSE- en Autobiography-uitvoeringen wordt ingezet. Ook met deze nieuwe motor biedt de Range Rover Sport S uitstekende prestaties. De topsnelheid is met 193 km/h gelijk gebleven en voor de acceleratie van 0-100 km/h is slechts 10,3 s nodig. Het verbruik en de CO2-emissie zijn niet veranderd. De introductie van de nieuwe motor maakt een scherpere prijs mogelijk voor de Range Rover Sport S: € 81.900. Dit betekent een reductie van € 4.600.

Uitrusting
Net als voorheen onderscheidt de Range Rover Sport S zich door een royale uitrusting met onder meer Keyless Start, automatische airconditioning, hoogwaardig harman/kardon-audiosysteem, harddrive satellietnavigatiesysteem, Bi-Xenon koplampen met bochtverlichting, Terrain Response®, luchtvering, hoge en lage gearing, elektronisch blokkeerbaar centraal differentieel, sportief afgestemd onderstel met 19-inch lichtmetalen velgen en uitgebreide veiligheidsuitrusting.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe diesel Disco 4 & Range Rover
Nieuwe diesel Disco 4 & Range Rover

Zoeken

Merk- & modeldossiers