Nieuws

Eindelijk: Seat Ibiza Cupra geprijsd en leverbaar

Eindelijk: Seat Ibiza Cupra geprijsd en leverbaar

We zouden bijna roepen “Herinneren jullie ‘m nog?”. De nieuwe Seat Ibiza Cupra werd meer dan een jaar geleden voorgesteld, maar een lancering bleef tot dusver uit. Nu heeft Seat Nederland dan eindelijk de prijs bekendgemaakt en laten weten dat de hete Spaanse peper meteen leverbaar is.

Seat vraagt € 24.995,- voor de Ibiza Cupra en dat is beduidend minder dan de in eerste instantie beraamde ‘net onder de dertig mille’. Een mooi gebaar van Seat naar gegadigden die lang op de Ibiza Cupra hebben moeten wachten. Liefhebbers met een groter geduld worden hiermee eveneens beloond.

Pittig van smaak

De nieuwe Seat Ibiza Cupra is voorzien van een 1.4 liter TSI-motor met een vermogensafgifte van 180 pk en een draaimoment van 250 Nm. Hiermee is de pittige peper in staat vanuit stilstand in een rappe 7,5 seconden de 100 km/h te bereiken en een topsnelheid van 225 km/h te halen. Hiervoor hoef je alleen maar het stuur recht te houden en het gaspedaal te vloeren, want de Cupra wordt standaard geleverd met DSG-automaat met dubbele koppeling.

Bocanegra
Wie zich nog meer wenst te onderscheiden van de standaard TDI Ibiza´s kan kiezen voor de aanvullende Bocanegra-uitvoering. Daarmee wordt het exterieur van de Cupra verder opgesierd dankzij een zwart front, centraal gepositioneerde dubbele uitlaat en speciale stoelbekleding. Er is één maar; de Bocanegra is enkel leverbaar in Dakotarood en Candywit. Maar de keerzijde is dat het pakket slechts € 1.000,- extra investering vergt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eindelijk: Seat Ibiza Cupra geprijsd en leverbaar
Eindelijk: Seat Ibiza Cupra geprijsd en leverbaar
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers