Nieuws

Eerste officiële beelden nieuwe Volvo S60

Eerste officiële beelden nieuwe Volvo S60

Volvo heeft een tweetal foto’s van de nagelnieuwe S60 de wereld in gestuurd. Ten opzichte van de S60 Concept die vorig jaar werd getoond zijn alleen de scherpe randjes bijgeslepen. De nieuwe S60 beleeft zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève in maart 2010.

In 2008 toonde Volvo de S60 Concept, een prachtige sedan met coupéachtige belijning en typisch Scandinavisch design. Deze eerste officiële foto’s tonen de S60 voor stervelingen en die wijkt gelukkig nauwelijks af van het studiemodel. Alleen de scherpe randjes zijn verdwenen en ook de bijzondere deurconstructie zal het productiestadium niet halen. Hopelijk houdt Volvo zich wel vast aan het mooi gewervelde interieur van de concept.

Revolutionaire veiligheid
Volvo laat weten dat de nieuwe S60 een echte rijdersauto wordt die dynamischer is dan welke andere Volvo ook. Daarnaast wordt de sedan voorzien van al het laatste wat Volvo te bieden heeft op het gebied van veiligheid. Standaard is City Safety, een systeem dat debuteerde op de XC60, en compleet nieuw is Pedestrain Detection, een detectiesysteem dat voetgangers detecteert, de bestuurder waarschuwt en de auto indien nodig afremt als de bestuurder niet tijdig reageert.

Motoren
Op motorische hoek kunnen we een aantal nieuwe generatie zuinige dieselmotoren en een aantal direct ingespoten turbobenzinemotoren verwachten. Uiteraard is er ook een extra zuinige DRIVe-versie gepland. Meer hierover zal bekend worden gemaakt in de aanloop naar zijn showdebuut.

Najaar 2010
Zoals gezegd zal de nieuwe Volvo S60 voor het eerst aan het grote publiek worden getoond tijdens de Autosalon van Genève in maart 2010. De productie start volgend jaar zomer in Volvo´s fabriek in Gent. Kort daarna worden de eerste exemplaren op de trein richting de vaderlandse dealers gezet.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste officiële beelden nieuwe Volvo S60
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers