Nieuws

Peugeot Bipper Tepee voor de particulier

Peugeot Bipper Tepee voor de particulier

Peugeot presenteert de Bipper Tepee, de personenauto-variant van de Bipper. De kleine bestelauto wordt hiermee ook bereikbaar voor de parcticulier die met vijf inzittenden op reis wenst te gaan. Peugeot levert de Bipper Tepee met een tweetal motoren, in diverse uitvoeringen en tal van kleuren.

In samenwerking met Citroën (Nemo) en Fiat (Fiorino) brengt Peugeot de Bipper op de markt. Deze drie compacte bestelauto´s moeten het de eveneens volledig nieuwe Renault Kangoo moeilijk gaan maken. Maar zoals we ook bij hun voorgangers zagen zullen er ook personenauto-versies van deze modellen op de markt komen. Peugeot bijt het spits af met de presentatie van de Bipper Tepee. Deze compacte MPV biedt plaats aan vijf personen, voldoende bagage en komt in 2009 op de markt.

Afmetingen
De Bipper Tepee meet een lengte van 3,96 m, een breedte van 1,82 m en een hoogte van 1,72 m. Zijn design wordt door Peugeot als vriendelijk bestempeld. We zien dan ook veel ronde vormen, een guitige voorkant en een grote grille. Het is een typische Peugeot die qua design geheel aansluit bij de grotere bestelauto´s van de Fransen.

Interieur
Het interieur van de Bipper Tepee biedt plaats aan vijf inzittenden. Voorin zien we twee stoelen en achterin een driepersoons bank. Voor optimaal zicht is de achterbank 40 mm hoger geplaatst zodat de inzittenden over hun voorpassagiers heen kunnen kijken. Peugeot claimt dat de Bipper Tepee meer dan voldoende hoofd- en beenruimte biedt. Wat bagageruimte betreft meten we een inhoud van 356 liter. Overigens is de bagageruimte toegankelijk via twee deurtjes. Wie meer wenst te vervoeren kan de achterbank neerklappen en beschikt dan over 884 liter inhoud.

Uitrusting
Wat comfort en uitrusting betreft is de Bipper Tepee geheel bij de tijd. Standaard dan wel optioneel zien we elektrisch bedienbare ramen, cruise control, airco, parkeersensoren en een boordcomputer. Bovendien levert Peugeot diverse audiosystemen en een Bluetooth-carkit.

Bipper Tepee Outdoor
Wie dat wenst kan ook kiezen voor de Bipper Tepee Outdoor. Dit model is voorzien van een 15 mm toegenomen bodemvrijheid, beschikt over plastic beschermdelen op de carrosserie en een uitwasbare mat in de kofferbak. Peugeot richt zich met deze versie van de Bipper op de meer avontuurlijk ingestelde koper. Daarbij valt te denken aan iemand die graag in het weekend met de hond naar het bos wil of met de mountainbike op avontuur gaat.

Twee motoren
Het motorengamma bestaat uit een 1.4 liter benzinemotor en een eveneens 1.4 liter metende dieselkrachtbron. De 1.4 liter benzinemotor ontwikkelt een vermogen van 75 pk en een koppel van 118 Nm. De 1.4 liter HDi diesel moet het stellen met 70 pk en 160 Nm. Beide motoren zijn standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. De diesel is ook leverbaar met een elektronisch geregelde handbak, een zogenaamde halfautomaat.

Vanaf 2009 leverbaar in Europa
De Bipper zal begin 2009 in Europa op de markt komen. De Nederlandse markt wordt echter overgeslagen. De importeur ziet in ons land niet genoeg potentieel in de kleine MPV.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Peugeot Bipper Tepee voor de particulier
Peugeot Bipper Tepee voor de particulier
Peugeot Bipper Tepee voor de particulier
Peugeot Bipper Tepee voor de particulier
Redactie
Door Redactie

Zoeken