Nieuws

Geheel nieuwe Mitsubishi Colt geïntroduceerd

Geheel nieuwe Mitsubishi Colt geïntroduceerd

Dit is de volledig nieuwe Mitsubishi Colt. Er is alles aan gedaan om de nieuwe Mitsubishi Colt een Europees design te geven. Mitsubishi wil, met name met de Colt, haar marktaandeel in Europa vergroten.

Op de AutoSalon van Genève, 2 maart 2004, zal Mitsubishi Motors de compleet nieuwe Colt aan de pers voorstellen. Daarnaast zal men eveneens een geheel nieuwe coupé onthullen. Beide modellen moet Mitsubishi in Europa een sterker marktaandeel bezorgen.
 
De Colt is de eerste auto die onder de vlag van de alliantie Mitsubishi Motors Corporation/DaimlerChrysler is ontwikkeld. Aan de nieuwkomer kleeft bovendien een nationaal tintje, want de productie vindt plaats in Nederland bij NedCar in Born. In juni start de levering van de Colt, die zich met zijn lengte van 3,87 meter mengt in het segment van de compacte auto’s.
 
De CZ3 conceptcar is een zeer sportieve driedeurs coupé. Net als bij de Colt is de vormgeving van de hand van Olivier Boulay, hoofd design bij Mitsubishi Motors. De expressieve kwaliteiten van de nieuwe compacte auto komen ook bij de coupé bijzonder goed uit de verf. Het design van beide modellen geeft duidelijk de richting aan die Mitsubishi als merk voor ogen staat. Sportieve, modern vormgegeven modellen met een sexy uitstraling en duidelijk herkenbaar als Mitsubishi.
 
Breed gamma met moderne motoren
Mitsubishi heeft voor de Colt een serie moderne krachtbronnen ontwikkeld. Drie benzinemotoren met een inhoud van 1,1, 1,3 en 1,5 liter, voorzien van variabele kleptiming (MIVEC) en twee 1,5 liter dieselmotoren met een vermogen van respectievelijk 68 en 95 pk, dubbele bovenliggende nokkenassen en directe brandstofinspuiting (common rail). De Colt is er met een handgeschakelde versnellingsbak of een AMT-automaat. Deze Automated Manual Transmission is een 6 traps versnellingsbak die zowel handmatig als automatisch te bedienen is. Met in totaal keuze uit vijf motorvarianten en twee transmissies kan het Colt-gamma beslist breed worden genoemd.
 
Bij de ontwikkeling van de Colt is veel aandacht besteed aan veiligheid. Dit heeft er onder meer toe geleid dat de auto standaard is uitgerust met 6 airbags (voor-, zij- en gordijnairbags), ABS en EBD. Bovendien wordt de Colt leverbaar met het elektronische stabiliteitsysteem MASC (Mitsubishi Active Stability Control). De in verhouding tot zijn lengte, grote wielbasis draagt bij aan een uitstekende stabiliteit. De elektronische stuurbekrachtiging bezorgt de Colt een direct, plezierig en precies stuurgedrag. De dynamiek en het sportieve karakter van de auto sluiten prima aan bij de scherp gelijnde energieke vormgeving.
 
Het frisse design is ook doorgetrokken in het fraaie interieur. Zo is de Colt afgewerkt met prettig aanvoelende materialen en is het overzichtelijke dashboard voorzien van vrolijke accenten die oplichten in het donker. In combinatie met airco wordt zelfs een gekoeld dashboardkastje geleverd. In de bagageruimte is een 12Volts stroomvoorziening voorzien. De binnenruimte is comfortabel en zeer riant. Met voor- en achter beenruimte van 1705 mm is de Colt zelfs uniek binnen het B-segment. Dankzij een ingenieuze, in twee ongelijke delen neerklapbare achterbank is de ruimte achterin veelzijdig te gebruiken. Desgewenst zijn beide delen in een simpele handbeweging ook geheel verwijderbaar.
 
De nieuwe Colt pakt de draad op van een model dat zijn succes in het verleden ruimschoots heeft bewezen. Sinds 1978 zijn er van diverse generaties Colt zo’n 800.000 exemplaren verkocht in Europa en de auto heeft in die jaren een goede reputatie opgebouwd met zijn vooral zijn betrouwbaarheid. Deze nieuwe Colt markeert het volgende hoofdstuk voor Mitsubishi in Europa.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Geheel nieuwe Mitsubishi Colt geïntroduceerd
Geheel nieuwe Mitsubishi Colt geïntroduceerd
Geheel nieuwe Mitsubishi Colt geïntroduceerd
Redactie
Door Redactie

Zoeken