Nieuws

Dit zijn de droomauto's van Autowereld.com's journalisten

Dit zijn de droomauto's van Autowereld.com's journalisten

Autoliefhebber? Dan moet autojournalist wel het mooiste beroep ter wereld zijn. Beetje in allerlei auto's scheuren, af en toe een stukje tikken, nog meer sjezen in de gaafste bolides; wat een leven! Nou, zo kort door de bocht is het niet, maar autojournalisten rijden vaak wel in bolides waarvan de meesten louter kunnen dromen. Of ze hier ook zelf over fantaseren? GasPedaal vroeg het de redactie van Autowereld.com.

Dit zijn de droomauto's van Autowereld.com's journalisten

Hans Winter

Al sinds jaar en dag is mijn ultieme droomauto een Aston Martin Vantage V8. Voor mij is het de perfecte belichaming van stijl en sportiviteit. Of ik ooit al eens actief achter het stuur heb mogen zitten van deze stijlvolle, snelle Brit? Ja, en ik weet dat geweldige moment nog te herinneren als de dag van gister. Spaans benauwd had ik het, maar tegelijk liepen de fijne rillingen me over de rug.

De liefde voor de V8 Vantage begon overigens al ver voor de eerste rijervaring met mijn droomauto. Al vanaf het moment dat de 'baby'-Aston Martin in 2003 als AMV8 Concept werd onthuld op de Detroit motor Show ben ik fan. Groot fan. En dat maakt de verwachtingen hooggespannen op het moment dat je er voor het eerst in mag rijden. Want stel dat de auto tegenvalt? Gelukkig is dat hier niet het geval de auto heeft tijdens de rijtest alle verwachtingen overtroffen.

“Al vanaf het moment dat de 'baby'-Aston Martin werd onthuld ben ik fan.”

Nu, alweer diverse jaren later, doet het mij goed dat mijn droomauto steeds bereikbaarder wordt. Al rond de 50 mille valt de Aston Martin Vantage aan te schaffen. Nog altijd een enorm bedrag, maar naarmate er meer tijd verstrijkt zal dit waarschijnlijk nog minder worden. Ik hoop het in elk geval, want bij zulke begeerlijke bolides wil de marktwaarde ook nog wel eens stijgen. Hoe dan ook, in de komende jaren moet er eerst nog even flink gespaard worden.

Dit zijn de droomauto's van Autowereld.com's journalisten

Gerben Witten

Mijn droomauto? Gut, heb je even…? Die verandert bij een autojournalist veelal met de week, hooguit een maand. Althans, bij mij. Er is gewoonweg te veel moois te koop daarbuiten. Maar goed, uiteraard zijn er wel degelijk auto's die continu terugkeren in mijn hoofd wanneer deze vraag wordt gesteld. Welke zoal? De Ferrari F355 Berlinetta. Die zou ik zeer graag willen bezitten (om daarna zeer waarschijnlijk nimmer meer van de hand te doen). Kortom, die schaar ik zeker onder het predicaat droomauto.

Waarom dan de F355? Eigenlijk best simpel. Bij deze Italiaanse schone begon mijn passie voor auto's pas echt ernstige vormen aan te nemen. In 1994 was dat. Ik weet het nog goed. Op de AutoRAI, destijds nog een autoshow met een A-rating. Zonder er aanvankelijk erg in te hebben stond ik ineens oog in oog met een blinkende F355. Een rode, hermetisch tentoongesteld achter een glazen balustrade. Liefde op het eerste gezicht. Zo wulps, zo puur, zo onmiskenbaar Ferrari. Door mijn (roze) bril een van de laatste Ferrari's zoals Enzo ze eiste.

“Bij deze Italiaanse schone begon mijn passie voor auto's pas echt ernstige vormen aan te nemen.”

Op GasPedaal staan er zo'n twintig te koop. Vanaf een halve ton, maar al gauw het dubbele voor een nette met een – voor supercar-begrippen – beperkt aantal kilometers. Slechts één blauwe met beige lederen interieur, helaas. Mijn droomcombi. Die kost echter 140 mille, en ik heb begrepen dat de prijzen voor de F355 in de lift zitten. Dat wordt blijven dromen, vrees ik…

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers