Nieuws

Zo ongeveer smoelt de nieuwe TVR

Zo ongeveer smoelt de nieuwe TVR

Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat TVR nieuw leven is ingeblazen en intussen hard werkt aan een gloednieuwe sportauto. En die ziet er ongeveer zo uit. Tenminste, als we een Bulgaarse website moeten geloven.

De Bulgaren beweren dat de teaser afkomstig is van TVR-topman Les Edgar en die stelt dat de auto medio 2017 op de markt komt. Dat duurt nog eventjes en het design is dan ook nog niet definitief. Maar in grote lijnen komt het exterieur overeen met deze schets.

Cosworth-V8

Wat al wel zeker is, is dat de nieuwe TVR aangedreven zal worden door een Ford-V8, getuned door Cosworth. De motor zal voorin liggen, maar achterwielaangedreven zijn via een handbak. Kortom, TVR houdt het puur zoals het dat steevast heeft gedaan. Alhoewel, elektronische engeltjes zullen in de toekomst wel op de schouders van TVR zitten, vermoedelijk wegens homologatie-eisen.

Aston Martin
Er wordt tevens beweerd dat Les Edgar als nieuwe CEO van TVR zijn pijlen vooral heeft gericht op Aston Martin. Best opvallend, aangezien dat merk zich hoofdzakelijk toespitst op GT-sportauto's en het opgestane TVR zo trouw mogelijk wil blijven aan zijn oorspronkelijke merkwaarden (die veel meer overkomsten heeft met dat andere Britse sportwagenmerk: Lotus). Zo zou de intern geheten TVR T37 bijvoorbeeld niet meer wegen dan 1.100 kilogram, bij een vermogen van 450 tot 450 pk. Een utopie voor Aston Martin als het ook luxe en comfort wil bieden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken