Nieuws

Italiaanse politiekorpsen rijden weer Italiaans

Italiaanse politiekorpsen rijden weer Italiaans

De Italianen zijn een nogal chauvinistisch volk. Dat wordt nu maar weer eens bewezen met het feit dat de landelijke en plaatselijke politiekorpsen hun nog nagelnieuwe Seat's al weer aan te kant hebben gezet. Na enkele maanden 'landverraad' rijden ze weer in hun vertrouwde Alfa's en Fiat's.

Eerder dit jaar kondigde de Italiaanse Polizia di Stato en de Carabinieri aan af te stappen van auto's uit eigen land. De komende 4.000 dienstwagens zouden van het type Seat Leon zijn. Die waren handiger, goedkoper, beter geschikt en werden geleverd met een gepantserde voorzijde. Sinds afgelopen zomer werden ze geleverd, maar het liedje is nu al uit voor het Spaanse merk. Niet dat de Polizia ontevreden is. Daar heeft het niets mee te maken.

Un Italiano Vero

Een echte Italiaan eet z'n spaghetti al dente, drinkt koffie die slechts millimeters diep is en… rijdt Italiaans. Er was daarom nogal wat te doen over het 'verraad' van de overheid aldaar. En daarom trekt die nu weer haar staart in. De nieuwe dienstwagens zullen binnenkort weer van Alfa en Fiat zijn, ook al zijn die volgens de accountants minder geschikt. Er zijn alvast 1.500 Giulietta's besteld.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken