Nieuws

Zo ziet de Vencer Sarthe er officieel uit!

Zo ziet de Vencer Sarthe er officieel uit!

Top Marques Monaco was voor het Nederlandse Vencer het uitgelezen podium om zijn eerste auto te onthullen. Samen met prins Albert werd het doek van de bloedsnelle, in Twente geboren Sarthe getrokken.

Na 2,5 jaar gewerkt te hebben aan het project kan Vencer-oprichter en eigenaar Robert Cobben dan eindelijk zijn eerste creatie, de  Sarthe, in definitieve vorm aan de wereld voorstellen. De sportwagen, die zal worden gebouwd in een nieuw onderkomen in Vriezenveen, nabij Almelo, heeft niet veel om het lijf en is voorzien van een krachtige motor waardoor hij meteen doorstoot tot de snelste regionen van het supercar-rijk.

Pijlsnel
Met 1.390 kilogram weegt de Sarthe niet veel meer dan een gemiddelde middenklasser, terwijl er onder de kap een potente 6.2 liter V8 van General Motors ligt. Kenners weten dan eigenlijk al genoeg; dit is een vliegende Hollander! Met de 510 pk sterke motor gekoppeld aan een handbak met zes verzetten knalt de Sarthe in 3,8 seconden naar de 100 km/h, en wie het gaspedaal maar lang genoeg naar beneden drukt kan een topsnelheid behalen van maar liefst 326 km/h.

Styling
Vergeleken met de eerste keer dat Vencer ons kennis liet maken met de Sarthe zijn een aantal onderdelen grondig herzien. Zo zijn de koplampen en achterlichten opnieuw ontworpen en is de neus van de sportauto scherper geworden. Ook de achterkant kon op een hertekening rekenen, zoals herontworpen lichtunits en een meer opengewerkte derrière. Waarom Vencer deze aanpassingen hebben uitgevoerd is niet bekend. 

Gelimiteerd
Vencer gaat de Sarthe in gelimiteerde oplage bouwen, al weten de Tukkers nog niet precies hoeveel exemplaren. Twents rijplezier is in ieder geval niet goedkoop. De prijs van de Sarthe ligt namelijk rond de € 250.000,- en dat is exclusief belastingen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Zo ziet de Vencer Sarthe er officieel uit!
Zo ziet de Vencer Sarthe er officieel uit!
Redactie
Door Redactie

Zoeken