Nieuws

Ford Fiësta Sedan voor Brazilië

Ford Fiësta Sedan voor Brazilië

In West-Europa is er weinig markt voor kleine sedans. Dat is ook de reden dat er maar weinig van deze auto´s rondrijden in ons land. Ford presenteerde onlangs in Brazilië een nieuwe versie van de Fiësta, de Fiësta sedan.

Dat de vraag naar kleine sedans in West-Europa niet groot is blijkt ook wel uit het aanbod. Fabrikanten presenteren slechts enkele kleine sedans in ons land. Twee voorbeelden hiervan zijn de Skoda Fabia en Daewoo Kalos die wat verkoopaantallen in sedan-uitvoering geen wonderen zijn. Toch is het aanbod wereldwijd veel groter en is de vraag in Oost-Europa, maar met name in Zuid-Amerika, veel groter. Reden te meer voor fabrikanten om daar wel kleine sedan´s te introduceren. Zo zijn er van bij ons succesvolle modellen ook sedanuitvoeringen. Neem bijvoorbeeld de Renault Clio, de Peugeot 307 en de Volkswagen Polo waar allemaal een sedan-uitvoering van is.
 

Ford Fiësta Sedan is zeer ruim

Zo speelt ook Ford in op de vraag en heeft het merk onlangs de Fiësta Sedan gepresenteerd op de Braziliaanse markt. De auto is compleet ontwikkeld in Brazilië en zal daar ook worden gebouwd. Echt flitsend ziet de Fiësta er als sedan niet uit, maar op de Braziliaanse markt gaat het ook meer om gebruiksgemak en ruimte. Ruim is de Fiësta naar mening van Ford zeker, ze beweren zelfs dat het de ruimste auto in z´n klasse is. De bagageruimte is met een inhoud van 487 liter opgewassen tegen veel grotere sedans.
 

Twee motoren

De Fiësta Sedan is leverbaar met twee benzinemotoren. De lichtste is een 1.0 liter Zetec motor welke tevens leverbaar is met een supercharger. Daarnaast is er een 1.6 liter metende bi-fuel motor leverbaar. Deze levert afhankelijk van de brandstof ongeveer 105 pk.
 

Karige standaarduitrusting

Standaard staat de auto op 14 inch wielen en is de voorwielophanging van het type McPherson. De standaard veiligheidsuitrusting omvat twee airbags en ABS. De uitvoeringen zijn redelijk karig maar daar zal de prijs dan ook naar zijn. Voor wie meer te besteden heeft is de Fiesta Sedan nog uit te rusten met elektrische spiegels, elektrisch te ontgrendelen kofferbak, mistlampen, een radio/CD-speler, lichtmetalen wielen en ga zo maar door.
 

Niet naar ons land

Plannen om de Fiësta Sedan naar West-Europa te halen zijn er niet. Uit ervaring is te zeggen dat die er naar alle waarschijnlijkheid ook niet zullen komen waardoor de Fiësta Sedan een bijzondere verschijning zal zijn, en blijven!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ford Fiësta Sedan voor Brazilië
Ford Fiësta Sedan voor Brazilië
Redactie
Door Redactie

Zoeken