Tests

Eerste rij-indruk nieuwe Audi A4

Eerste rij-indruk nieuwe Audi A4

Op het Italiaanse eiland Sardinië hebben wij de eerste kilometers met de nieuwe Audi A4 gereden. De nieuwe sedan uit Ingolstadt is compleet vernieuwd, in alle opzichten gegroeid en nog sportiever dan zijn voorganger. BMW en Mercedes hebben wederom een zware last aan deze landgenoot.

Op de IAA in Frankfurt onthulde Audi de compleet nieuwe A4, die vanaf december bij de dealers staat. Ondanks dat het model geheel nieuw is oogt het lijnenspel herkenbaar. Het front deel de A4 grotendeels met de A5 en ook het lijnenspel van opzij doet aan de coupé denken. Het geheel oogt sportiever en dynamischer, maar absoluut herkenbaar als A4. Mooi detail is de (optionele) LED-verlichting in de koplampen.

Sportieve rij-ervaring
Onze eerste testkilometers maakten wij met de 3.2 V6 quattro in S-Line uitvoering en met de 2.7 V6 TDI Multitronic. Het zal u niets verbazen dat beide motoren nimmer vermogen tekort komen. Vooral de 265 pk sterke V6 benzinemotor weet in alle gevallen voor een heerlijke duw in de rug te zorgen. De handgeschakelde zesbak schakelt doeltreffend en dankzij de quattro-vierwielaandrijving is grip onder nagenoeg alle omstandigheden gegarandeerd. Maar ook de voorwielaangedreven 2.7 V6 TDI ontbreekt het nimmer aan kleefkracht. De nieuwe A4 is een sportief rijdende sedan die optioneel is te leveren met Audi Dynamic Drive. Met een druk op de knop kan hierbij worden gekozen voor Comfort, Auto en Dynamic. Wanneer voor dat laatste gekozen wordt zijn de dempers sportiever afgesteld, wordt de besturing directer en is de reactie op het gaspedaal alerter. Bij de 2.7 V6 TDI Multitronic wordt in dat geval ook de automaat aangepast. De CVT-achtige versnellingsbak krijgt dan 8 voorgeprogrammeerde schakelgangen die voor een sportievere rij-ervaring moeten zorgen.

Lees vanaf vrijdag 19 oktober de volledige rij-impressie (ook van de 2.0 TDI en 1.8 TFSI) van de nieuwe Audi A4 op Autoreview.nl.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste rij-indruk nieuwe Audi A4
Eerste rij-indruk nieuwe Audi A4
Redactie
Door Redactie

Zoeken