Spyshots

BMW M5

BMW M5 laat (meer) van zich zien

Na een half jaar laat de volgende generatie BMW M5 weer eens van zich zien. Nog altijd grotendeels verhullend opgesteld heeft de voorzijde iets aan camouflage verloren, en zo te zien wordt de M5 weer een echte krachtpatser in hart en nieren.

BMW M5 laat (meer) van zich zien
BMW heeft de zwoele nazomerzon verruilt voor het ijskoude Scandinavië om de M5 zijn sporen te geven. Tegelijkertijd is het prototype op deze foto’s iets warmer aangekleed met de typische BMW-camouflage. Rondom de grille zien we juist minder hypnotiserende stickers en dat geeft ons goed zicht op het aangedikte front. En zien we daar een ‘powerdome’ in de motorkap geboetseerd?

Binnen vier tellen

Dat het hier om de nieuwe M5 gaat is in ieder geval duidelijk en anders verraden de vier uitpuilende pijpen dit wel. De uitlaatgassen die hierdoor worden afgevoerd komen zoals jullie weten niet meer van een rochelende V10 maar van een aan de beademing liggende V8. Deze 4.4 liter achtcilinder-TwinPower Turbo wordt ontleend van de X5M en X6M en moeten zo’n 550 pk opwekken in de über-sedan. Als versnellingsbak kiest BMW M voor de M DCT-transmissie met dubbele koppeling waarmee de M5 zich binnen 4,0 seconden naar de 100 km/h kan katapuleren en een topsnelheid van 250 km/h kan halen. Begrensd welteverstaan, want wie de dealer lief aankijkt kan ongetwijfeld de 300 km/h-barrière doorbreken.

Medio 2011
Hoewel de M5 al aardig zijn productiefase nadert moeten we nog even geduld hebben voor ‘ie in de showrooms staat. Vermoedelijk doet de concept Parijs (oktober) aan en wordt het productie-exemplaar getoond op de NAIAS in Detroit welke altijd in januari plaatsvindt. Vervolgens duurt het nog een aantal maanden voordat iedere sterveling de nieuwe BMW M5 kan verwelkomen.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW M5 laat (meer) van zich zien
BMW M5 laat (meer) van zich zien
BMW M5 laat (meer) van zich zien
BMW M5 laat (meer) van zich zien

Zoeken

Merk- & modeldossiers