Nieuws

Voor 500 Le Mans-fans: Corvette Z06 C7.R Edition

Corvette Z06 C7.R Edition

Oké, nu hoeft je niet per se een fanaat van Le Mans te zijn om deze Z06 C7.R Edition te kunnen waarderen. Maar de speciale editie is wel degelijk een gelimiteerd eerbetoon aan de racende Corvette's die tijdens die 24 uursrace alsook de American Le Mans Series furore hebben gemaakt.

Van de Corvette Racing C7.R Edition worden er slechts 500 gemaakt. Of die gelimiteerde oplage geldt voor zowel de Coupé als de Convertible of een totale oplage betreft is niet duidelijk. Hoe dan ook, het is te weinig, want van dergelijke auto's kun je er niet genoeg hebben, nietwaar.

Tjokvol traktaties

Op het eerste oog lijkt de C7.R Edition niet zo veel meer bijzonders te bieden dan de 'normale' Z06. Schijn bedreigd. De speciale uitvoering is namelijk tal van lekkere goodies toegestopt. Wat te denken van Z07 Performance Package dat normaliter optioneel is, carbonkeramische remmen en gele klauwen van Brembo, Michelin PS Cup 2-banden, Corvette Racing-wielnaafkapjes, diverse andere ornamenten van koolstofvezel, een carbon motorkap, details in Spectra Gray Metallic en een standaard Jet Black-lederen interieur met suède accenten. Maar dat is nog niet alles. Ook bij de nog onbekend prijs inbegrepen zijn Competition Sport-stoelen, een plaquette met oplagenummer en speciale C7.R graphics.

Zelfde prestaties

Aan de 659 pk en 881 Nm sterke V8-aandrijflijn is niets veranderd, maar de C7.R Edition beschikt wel over een specifiek afgesteld onderstel waarmee je op het circuit nog ietsje sneller bent dan met de standaard Z06.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Corvette Z06 C7.R Edition
Corvette Z06 C7.R Edition
Corvette Z06 C7.R Edition
Corvette Z06 C7.R Edition
Corvette Z06 C7.R Edition
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers