Nieuws

Officieel: vernieuwde Toyota Avensis mikt op zakelijke rijder

Toyota Avensis

Toyota gaat wat dieper in op de vernieuwde Avensis en de belofte dat het model weer interessant is voor de zakelijke rijder. Daarvan moet het model het immers grotendeels hebben.

Tussen al het huidige hybridegeweld en concurrenten met piepkleine motorblokjes weet de Avensis zich maar niet in de kijker van de zakelijke rijder te spelen. En dat terwijl de particulier Toyota's zakenmodel veelal weer wat teveel van het goede vinden. Kortom, het is de leaserijder die weer geprikkeld moest worden om de Avensis weer mee te laten doen om de prijzen. Als het aan Toyota ligt is dat gelukt. Met een nieuwe 1.6 D-4D, een viercilinder-dieselmotor met 112 pk en een niet bekendgemaakt koppel. Een model die sowieso in aanmerking komt voor 20% bijtelling. En dat is wat de beoogde doelgroep enkel horen wil, toch?

Verbeterd comfort

Elke Avensis is standaard uitgerust met een manuele 6-bak. Voor wie dit over wil laten aan een automaat is aangewezen op de 1.8 VVT-i of de 2.0 VVT-i. Op die laatste benzinemotor is de CVT zelfs standaard. Verder heeft Toyota gewerkt aan het verbeteren van het rijcomfort door aanpassingen door te voeren aan de voor- en achterwielophanging.

Hogere veiligheid
En er is nog meer. Zo is de vernieuwde Avensis ook veiliger geworden. Lang heeft Toyota er niets in gezien, maar nu is het dan toch overstag gegaan om haar modellen beschikbaar te stellen met elektronische rijassistentiesystemen. Onder de noemer Toyota Safety Sense is de Avensis voortaan verkrijgbaar met Pre-Collision System, een systeem dat de auto automatisch tot stilstand kan brengen als er zich een dreigende situatie voor de auto voordoet, de bekendere rijstrook- en grootlichtassistentiesystemen en verkeersbordherkenning. Ook Adaptive Cruise Control is van de partij.

Speciale Lease Pro-uitvoering

Om de leaserijder nog meer te pleasen is er de Lease Pro-uitvoering. Die biedt onder meer LED-koplampen, privacy glass achter, lichtmetalen 17 inch velgen en een Go-navigatiesysteem. Tot de standaarduitrusting van de vernieuwde Avensis behoren zoal airconditioning, cruise control met snelheidsbegrenzer, LED-dagrijverlichting, Bluetooth, een USB-aansluiting en meerdere actieve Toyota Safety Sense-veiligheidssystemen.

Scherper design

Tot slot het design. Dat is gemoderniseerd met scherper gelijnde koplampen voorzien van LED-technologie, hertekende achterlichtunits en nieuw ontworpen lichtmetalen velgen. Binnenin is de kwaliteit naar eigen zeggen naar een hoger plan getild. En door de toepassing van nieuwe, dikkere en beter geluidsabsorberende materialen is de Avensis ook stiller dan voorheen, terwijl opnieuw ontworpen stoelen de bestuurder op lange ritten meer steun en comfort bieden.

De vernieuwde Toyota Avensis (Wagon) staat vanaf eind juni bij de dealers. Prijzen volgen nog.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Toyota Avensis
Toyota Avensis
Toyota Avensis
Toyota Avensis
Toyota Avensis
Toyota Avensis
Toyota Avensis
Toyota Avensis
Toyota Avensis
Toyota Avensis
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers