Nieuwe Citroën ë-C3​: maakt elektrisch rijden betaalbaar!

Vanaf €24.290​ (excl. €2.950 subsidie)| ​Plaats nu een reservering en profiteer van exclusieve voordelen!

Nieuwe Citroën ë-C3​: maakt elektrisch rijden betaalbaar! Reserveer nu

DS Automobiles

DS is een relatief nieuw Frans automerk uit 2015. Het merk is ontstaan uit Citroën, en maakt nog steeds onderdeel uit van het bedrijf waartoe ook Citroën behoort: Stellantis. DS maakt luxere en meer uitgesproken modellen op basis van bestaande modellen van Citroën. Het begon met een speciale editie van de Citroën C3, het compacte model van Citroën die de naam DS3 kreeg. Later werd de merknaam van het model geschrapt en werd het DS3. De letters DS staan overigens voor een beroemd model van Citroën uit 1955. De originele Citroën DS was een voor de tijd uitermate luxe en comfortabele auto met een bijzonder futuristische vormgeving.

DS logo

Het logo van DS bestaat uit de gestileerde letters D en S.

DS modellen

Het eerste DS-model was de DS 3. Deze ging de eerste jaren nog door het leven als Citroën DS3. Bij de eerste facelift verdween het Citroën-logo van de grille. De huidige DS 3 is volledig nieuw en staat wat hoger op zijn wielen dan het eerste origineel, en is daarmee een crossover. De DS 3 is als volledige elektrische auto en met een benzinemotor verkrijgbaar. Naast de DS 3 bestaan er inmiddels ook een DS 4, DS 7 en DS 9. De DS 4 is gebaseerd op de techniek van de Citroën C4. Ook hier gaat het om een crossover; een model dat wat hoger op de wielen staat, maar niet echt onder de SUV’s valt. De DS 7 is een ruime SUV. Opvallend is dat de DS 9 een grote sedan is. Dit segment werd de afgelopen jaren steeds minder populair, maar DS ziet er nog steeds heil in.

DS elektrisch

De DS 4 is een compacte middenklasse op basis van de Citroën C4 en wordt zowel als benzinemodel als volledig elektrische auto geleverd. Zoals alle modellen van DS is de auto van extra luxe voorzien. Zo is prachtig lederen bekleding verkrijgbaar. DS volgt met dit model dezelfde strategie als andere merken onder Stellantis en maakt geen verschil in modellen in verhouding tot de aandrijving. De meest populaire modellen worden zowel als benzine-variant als elektrisch geleverd.

DS SUV

De DS 7 is de enige volledige SUV uit de modellenreeks van DS. De DS 3 en DS 5 zijn crossovers. De DS 7 wordt als plug-in hybride geleverd en heeft een groot accupakket dat via het stroomnet opgeladen kan worden. Een grote elektrische motor drijft de auto volledig aan bij lagere snelheden en ondersteunt de benzinemotor op hogere snelheden.

DS hybride

DS maakt naast volledig elektrische aandrijving voor de DS 3 ook gebruik van plug- in hybridetechniek. Zowel de DS 4 als de DS7 en de DS9 zijn als plug-in hybride leverbaar. Een groot accupakket kan via het stroomnet (thuis of bij laadpalen) opgeladen worden en helpt een elektrische motor aan energie om de benzinemotor te ondersteunen. Voor een beperkte afstand en bij een beperkte snelheid is het mogelijk om volledig elektrisch te rijden.

DS prijs

Het merk DS is ontstaan vanuit luxe uitvoeringen van modellen van Citroën. Dat merk je ook aan de prijzen. Voor de techniek wordt gebruik gemaakt van de vertrouwde techniek van Citroën en het moederbedrijf Stellantis waartoe onder meer ook Opel, Peugeot en Fiat vallen. De modellen van DS zijn echter exclusiever vormgegeven en uitgerust. Zo zijn meer opties standaard bij DS en kan gekozen worden uit duurdere materialen en een betere afwerking. De prijzen liggen zodoende wat hoger dan gemiddeld.

DS private lease

Vooral de volledig elektrische DS 3 is een goede private lease-aanbieding. Samen met wat andere merken en modellen behoort dit model tot de goedkoopste elektrische auto’s. Ook de ruimere DS 7 is populair als private lease-aanbieding. Wil jij een DS private leasen? Kijk dan hier voor de beste DS private lease deals.

Citroën DS

Citroën pakte met de naam DS terug naar een illuster model uit het verleden: de Citroën DS. Deze luxe auto liep qua vormgeving en techniek ver vooruit op de markt en had als eerste Citroën de hydropneumatische vering. Het DS-model dat eerst door het leven ging als Citroën DS3 was enorm populair op de Nederlandse markt. Enerzijds omdat het een veel spannendere auto was dan de standaard Citroën C3, anderzijds doordat hij geleverd werd met een compacte dieselmotor waarop extra veel subsidie te krijgen was.

Exclusieve DS Automobiles verhalen

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken