Tuning & styling

Volkswagen Golf GTI

Knip- en plakwerk voor RevoZport Golf GTI RZR

De Volkswagen Golf (GTI) is een gewild tuningobject en dat heeft RevoZport doen beslissen zich te storten op de hot hatch. Normaliter doet het in Hong Kong gevestigde bedrijf voornamelijk duurdere merken.

Knip- en plakwerk voor RevoZport Golf GTI RZR

RevoSport is eigenlijk geen rasechte tuner, maar een specialist in het vervaardigen van producten van composiet. Naast het hoofdkantoor in Hong Kong hebben ze vestigingen in Los Angeles en Singapore. De oorsprong van het bedrijf ligt bij huis-, tuin- en keukengerei en sinds vijf jaar is het tevens actief in de autobranche. Zo levert RevoZport onder andere aan BMW, Porsche, Lotus, Ferrari en AMG. Sinds kort is Volkswagen daar dus bij gekomen.

Meer is minder
RevoZport heeft de Golf GTI gekozen omdat de basis ervan zich uitstekend leent voor een overtreffende trap in sportiviteit. Composieten staan met name bekend om hun lage gewicht zonder aan sterkte en duurzaamheid in te leveren. Het vervangen van enkele fabrieksonderdelen door exemplaren van carbon fiber of Pultruded Fiber Reinforced Plastic (PFRP) heeft er toe geleid dat de hatchback iets minder gewicht op de weegschaal legt. Tegelijkertijd ziet ‘ie er ook nog eens een stuk appetijtelijker uit.

Sneller de bocht om
De aangepaste RZR-bodykit voor de Golf GTI bestaat uit een compleet nieuwe frontbumper met geïntegreerde stroken van LED’s als dagrijverlichting. Verstelbaar is de splitter aan de voorzijde voor meer of juist minder neerwaartse druk op de vooras. Licht is ook de koolstofvezel motorkap met de stoere louvres, namelijk slechts 4 kilogram. In de zij-skirts zijn eveneens sleuven gemaakt en afgewerkt met carbon. De bilpartij wordt gesierd door een aangepast bumper met twee ventilatieopeningen en een “driedimensionale” diffuser die tevens te verstellen is. Spiegels en een dakspoiler opgetrokken uit carbon maken het geheel achter af. Tot slot heeft RevoZport de 2.0 TFSI laten kietelen tot 270 pk, gelijk aan de Golf R.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Knip- en plakwerk voor RevoZport Golf GTI RZR

Zoeken

Merk- & modeldossiers