KGM Torres EVX prijs: goedkoper en origineler dan een Tesla Model Y

KGM Torres EVX prijs:

Als je een nieuwe elektrische SUV wilt kopen, kun je een Tesla Model Y aanschaffen. Maar dat doet de hele wereld al. Wie origineler voor de dag wil komen, kan terecht bij de KGM Torres EVX. Die elektrische SUV was al aangekondigd en heeft nu ook een prijs.

Hoe zit het ook alweer met KGM? De afkorting staat voor KG Mobility. Deze mobiliteitstak is onderdeel van de KG Group, een reusachtig chemie- en staalbedrijf dat is gevestigd in Zuid-Korea. In 2022 slokte het SsangYong op, het eveneens Koreaanse automerk dat je wellicht nog kent van de Rexton en de Rodius die vaak tot lelijkste auto ooit is uitgeroepen. Google maar eens op afbeeldingen, maar wees gewaarschuwd. 

SsangYong was maar wat blij met de overname. Daarvoor was het in Chinese en achtereenvolgens Indiase handen, en dat heeft het merk alleen maar ellende gebracht. SsangYong ging op een gegeven moment zelfs failliet. Het logo dat twee draken ('ssangyong') symboliseert, heeft KGM behouden, maar de naam is verdwenen.

Prijs elektrische KGM Torres

In oktober 2023 reden we al in een KGM Torres met een benzinemotor. Toen was al bekend dat alleen de elektrische KGM Torres EVX naar ons land zou komen. En nu is dus ook de prijs bekendgemaakt. Die bedraagt 41.250 euro en dat mag je gerust scherp noemen. De Tesla Model Y is een concurrent en die is er vanaf 43.990 euro. Met aanschafsubsidie kost de Torres EVX 38.300 euro. 

Er komen meer KGM-modellen aan, met onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte.

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

KGM Torres EVX prijs:
KGM Torres EVX prijs:
KGM Torres EVX prijs:

Batterij van BYD

De KGM Torres EVX is uitgerust met een zogeheten 'blade batterij' van BYD. Die bevat geen kobalt en nikkel, grondstoffen die onder vuur liggen vanwege de omstreden ontginning. De batterij heeft een netto capaciteit van 73,4 kWh, goed voor een theoretische actieradius van 462 kilometer. Ter vergelijk: de instapper van de Model Y zet hier 57,5 kWh netto en 455 kilometer tegenover.

Snelladen kan de KGM Torres net als de Hyundai Ioniq 5 en de Kia EV6 met maximaal 350 kW. KGM claimt dat de batterij hiermee in 28 minuten weer vol zit. En evenals de Hyundai en de Kia biedt, de Torres de mogelijkheid om elektrische apparatuur op te laden ('vehicle-to-load').  

KGM Torres EVX prijs:
KGM Torres EVX prijs:
KGM Torres EVX prijs:
KGM Torres EVX prijs:
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Garantie batterij: 1 miljoen kilometer

De KGM Torres EVX heeft een vermogen van 207 pk. Het trekgewicht is vergelijkbaar met dat van de Model Y, 1600 kg voor de Tesla, 1500 kg voor de KGM. Wat ons tijdens de eerste test met de benzineversie opviel, is hoe ruim de Torres is. Op de achterbank zit je riant en de kofferbak is eveneens fors. De EVX biedt achter de tweede zitrij 839 liter. Klap je de leuning neer, dan kan er 1662 liter mee. 

Om consumenten over de streep te trekken, geeft KGM een garantie van maar liefst 1 miljoen kilometers op de batterij, net als Lexus dat doet. Maar Lexus hanteert hierbij 15 jaar (welke het eerste bereikt wordt) als leeftijdsgrens, KGM houdt het bij 10 jaar. Op de rest van de auto zit 7 jaar (of 150.000 km) garantie. Vooralsnog telt KGM in Nederland vier dealers (in Alblasserdam, Bredevoort, Echt en Haaksbergen), maar dit zullen er op termijn meer worden.  

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Wouter Vastenhout
Door Wouter Vastenhout

Noemt zichzelf geen ‘petrolhead’, want er is meer in het leven. Kan dus niet alle interne codes van automodellen opdreunen. Uitzondering is F56, de modelcode van de derde generatie Mini Cooper waar hij momenteel in rijdt. Heeft sinds 2007 ook een eerste generatie Mazda MX-5. Eerst als dagelijks vervoer, maar inmiddels genietend van zijn pensioen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties