Tuning & styling

Ferrari California

Ferrari California verfijnd door Novitec Rosso

Het nodige spoilerwerk, exclusieve wielen en een aangepast onderstel. Zomaar een paar wijzigingen die Novitec Rosso nodig achtte om de Ferrari California nog verder te verfijnen. Maar daar bleef het niet bij…

Ferrari California verfijnd door Novitec Rosso

Keer op keer vragen we ons weer af waarom een bedrijf als Novitec Rosso het nodig acht om Ferrari’s te tunen. Maar ook elke keer worden we weer verbaasd hoe ze het hebben aangepakt. Zo ook ditmaal met de Ferrari California. Want ondanks dat de wijzigingen maar minimaal lijken onderscheidt de auto zich duidelijk. Want ja, je zult maar thuis komen en zien dat je buurman dezelfde auto op de oprijlaan heeft staan. Dat overkomt je niet zo snel als je op de terugweg uit Maranello ook nog even een bezoekje brengt aan Novitec in het Duitse Stetten.

Carbon
‘Smaakvolle verfijning’ noemt Novitec de wijzgingen aan de buitenzijde. Wat we zien zijn een voorspoiler die is gemonteerd onder de standaard bumper, zijskirts, een gewijzigde diffuser en een zeer subtiele spoiler op de achterklep. Alle onderdelen zijn vervaardigd uit carbon en volgens Novitec zorgen ze voor meer neerwaartse druk en een betere stabiliteit. We geloven het meteen.

22 inch
We zeggen het vaker, maar wielen maken de auto zoals kleren de man. De Ferrari California van Notivec Rosso is daarop wederom geen uitzondering. De Novitec Rosso NF3 wielen zijn opgebouwd uit drie delen en meten 21 inch op de voorwielen en 22 inch achteraan. Bijpassende banden met afmetingen van respectievelijk 255/30 en 315/25 moeten garant staan voor ongekende grip. Oh, je was bang dat de wegligging nog niet goed genoeg is? Dat dacht men bij Novitec ook. Dus werd de voorzijde met 35 mm en de achterzijde met 40 mm verlaagd. Drempels vormen overigens geen (groter) probleem. Met een knop in het interieur is de auto te verhogen indien de situatie daar om vraagt.

500 pk
Door een aangepast motormanagement (ofwel chiptuning) werd de achtcilinder motor naar een nog hoger plan getild. Hij brengt voortaan maar liefst 500 pk en 518 Nm op. Dat is toch 40 pk en 33 Nm meer. Wat de consequenties zijn voor de prestaties geeft Novitec Rosso niet vrij, maar reken er maar op dat het marginaal is. Je zult hooguit een iets fellere respons op het gaspedaal hebben. Maar alle kleine beetjes helpen toch?

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ferrari California verfijnd door Novitec Rosso
Ferrari California verfijnd door Novitec Rosso
Ferrari California verfijnd door Novitec Rosso

Zoeken

Merk- & modeldossiers