Tuning & styling

S281 nieuwe trots van Saleen

S281 nieuwe trots van Saleen

Het Amerikaanse Saleen, dat in één adem wordt genoemd met de Ford Mustang, heeft zijn nieuwe trots onthuld. De S281 is voor modeljaar 2010 licht gewijzigd en beschikt over een machtige 4.6 liter V8-Supercharged met 492 pk.

Saleen Performance kennen we van allerhande opgevoerde Mustangs, maar toch voornamelijk van de S7, een bloedstollende sportwagen die duizelingwekkende snelheden weet neer te zetten. De S7 - de S7 Twin Turbo uit 2005 om precies te zijn - gold zelfs enige tijd als snelste auto ter wereld. Na deze hypercar uit eigen huis heeft Saleen zich weer gestort op het neerzetten van brute Mustangs en daarvan is de S281 hun nieuwste aanwinst.

Modeljaar 2010
De Saleen S281 heeft de Ford Mustang GT als basis en werd voor modeljaar 2010 licht aangepast aan zowel de buiten- als de binnenkant. De grootste vernieuwingen betreffen enkele modificaties aan de bodykit en de 20 inch lichtmetalen wielen. Het rubber is afkomstig van Pirelli (P-Zero Rosso). In het interieur vind je nieuwe gewervelde sportkuipen met suède vlakken en subtiel rode afwerking, eveneens van suède. Het rood is ook terug te vinden in de tellerverlichting, de oplichtende dorpels en de Saleen-logo’s in de deurpanelen.

492 pk
In het vooronder van de S281 ligt een opgewaardeerde 4.6 liter V8 voorzien van Saleen’s Series VI.5 Supercharger en “dual-stage” intercooler. Het geleverde vermogen bedraagt 492 pk en de maximale trekkracht ligt op een schakelluie 623 Nm. Alle paardenkrachten worden naar de achterwielen gestuurd en om dit enigszins verantwoord te laten gebeuren wordt er een limited slipdiffentieel gemonteerd. De Mustang-specialist heeft gekozen voor een close ratio handgeschakelde 5-bak om de wisselingen van de verzetten te verzorgen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
S281 nieuwe trots van Saleen
S281 nieuwe trots van Saleen
S281 nieuwe trots van Saleen
S281 nieuwe trots van Saleen
S281 nieuwe trots van Saleen
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers