Top 5 meest gebruikte vervoersmiddelen onder Nederlanders

Nederlanders laten de auto vaker staan voor een tweedehands vouwfiets

Volgens onderzoek van Marktplaats.nl geeft ruim een derde (35%) van de Nederlanders aan in de afgelopen vier jaar minder de auto te hebben gepakt. In dezelfde tijd is het animo voor vouwfietsen juist met 71% toegenomen …

Er zijn meerdere redenen waarom we de auto vaker laten staan. We pakken vaker de (elektrische) fiets, zijn dichter bij huis of thuis gaan werken en vinden brandstof te duur. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim duizend Nederlanders van 25 tot en met 65 jaar, uitgevoerd in opdracht van Marktplaats.

Meer vouwfietsen en elektrische fietsen

Dat Nederlanders vaker de fiets pakken, is terug te zien in het zoekverkeer van Marktplaats. De grootste online handelsplaats van Nederland zag de interesse in vouwfietsen toenemen met 71 procent. Het animo voor elektrische fietsen groeide in vier jaar tijd met 132 procent.

Top vijf meest gebruikte vervoersmiddelen onder Nederlanders

  1. Benzineauto
  2. Gewone fiets
  3. Elektrische fiets
  4. Trein
  5. Bus
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Met de auto naar de sportschool

Voor de autoliefhebbers die zich afvragen wat iemand bezielt om niet in de auto te stappen maar op de vouwfiets te klimmen, biedt het onderzoek ook antwoorden. De top vijf redenen om een andere mobiliteitsvorm te kiezen, zijn weersomstandigheden (35%), kostenbesparing (33%), gemak (33%), sneller op de bestemming willen zijn (32%) en het vermijden van drukte op de weg (20%).

Opvallend dat duurzaamheid er niet tussen staat. De fiets pakken omdat het beter is voor het milieu dan de auto, is pas de zesde reden (19%). Daarover gesproken: voor afstanden van minder dan vijf kilometer pakt bijna 30% van de Nederlanders het liefst de auto.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat 19% van de sportschoolbezoekers de auto pakt. Dat nemen we deze jongens en meisjes niet kwalijk, want dat zijn vast de meest gespierde types die elke vouwfiets zo aan gort trappen.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties