Tuning & styling

Studiemodel met zeer krachtige dieselmotor

Studiemodel met zeer krachtige dieselmotor

Het Opel Performance Center (OPC) presenteert een ultra-sportief studiemodel, de Opel Vectra OPC met dieselmotor, gebaseerd op de Opel Vectra GTS.

De auto is uitgerust met 1.9-liter dieselmotor die dankzij de innovatieve twin-turbo technologie een vermogen van 156 kW/ 212 pk en een koppel van liefst 400 Nm bij slechts 1400 tpm produceert. Met deze krachtbron sprint de Vectra OPC in 6,5 seconden van 0 naar 100 km/u, de topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u. Het gemiddelde brandstofverbruik blijft met gemiddeld zes liter per 100 km verbluffend laag. Met de krachtige en economische common-rail injectie motor, laat Opel opnieuw zien zich met de besten te kunnen meten op het gebied van dieseltechnologie.

Het studiemodel, op basis van de Opel Vectra GTS, is ontwikkeld door OPC en wordt aangedreven door een nieuw ontwikkelde 1.9 turbodiesel krachtbron die begin volgend jaar leverbaar wordt voor de Opel Vectra en de Opel Signum. In het studiemodel is het vermogen, dankzij de twin-turbo verhoogd van 110 kW (150 pk) naar 156 kW (212 pk). Hiermee heeft de Vectra OPC een hoger specifiek vermogen dan de Ferrari Enzo met 6.0-liter V12 krachtbron. De Italiaanse supersportwagen levert 80,8 Kw (110 pk) per liter, de Opel Vectra OPC levert 82 kW (112 pk) per liter.

Twee elektronisch geregelde turbo’s, met een maximale turbodruk van 3.0 bar, zijn de sleutel tot de hoge prestaties. De 1.9-liter twin-turbo krachtbron levert niet alleen uitstekende prestaties, de motor is net zo soepel en verfijnd als een krachtbron met een veel grotere cilinderinhoud. Het maximum koppel van 400 Nm is beschikbaar tussen 1400 en 3500 tpm. Het voordeel van de twin-turbo techniek ligt, naast het hoge vermogen, in een laag brandstofverbruik. Waar een hoger vermogen doorgaans gepaard gaat met een hoger brandstofverbruik, consumeert de Vectra OPC niet meer dan de standaard productiemotor (6,0 liter per 100 km).

Het studiemodel in Essen is uitgevoerd in de herkenbare OPC-kleur Arden Blue, een verlaagd onderstel, verschillende aërodynamische accessoires en 19 inch lichtmetalen wielen met 235/30 banden. Om het hoge vermogen van de auto zo goed mogelijk over te brengen op de weg, is de vering- en demping-karakteristiek aangepast en is een op hoge prestaties gericht remsysteem geïnstalleerd.

Naast de Vectra OPC-studie, stelt Opel in Essen ook haar huidige autosport programma voor: de Astra V8 Coupé, winnaar van de 24-uur van de Nürburgring, de met 2.0-liter Opel-motor uitgeruste winnaar van de Formule 3 Euroserie en de Corsa S 1600 rallyauto die het Britse S 1600 rally kampioenschap op zijn naam schreef. Verder is op de Opel stand in Hal 3 een indrukwekkende lijn van sportieve Opel-modellen opgesteld, waaronder de Opel Speedster Turbo, de Opel Zafira OPC en ook de nieuwe Opel Astra.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Studiemodel met zeer krachtige dieselmotor
Studiemodel met zeer krachtige dieselmotor
Redactie
Door Redactie

Zoeken