Tuning & styling

Volkwagen Scirocco by ABT Sportsline

Volkwagen Scirocco by ABT Sportsline

De tuninggekte barst los nu de opening van de Essen Motor Show nadert. Eind november opent deze zien-en-gezien-worden-autobeurs van Europa. Zodoende beginnen de marketingmachines van de tuners nu massaal te draaien. Een daarvan is die van ABT Sportline, die staat in Essen met onder andere haar Scirocco.

De ABT bodykit omvat onder andere een nieuwe voorspoiler, zij-skirts, achterspoiler inclusief diffuser en een klepspoiler. Opvallend zijn vooral de uitlaatpijpen, die we ook kennen van de nieuwe Ferrari California en de Lexus IS-F. Zal dit de nieuwe trend in tuningsland worden?  Het geheel komt letterlijk lekker uit de gifgroene verf. De wielen hebben een diameter van 20 inch. Maar een kleinere maat (18 of 19 inch) is ook verkrijgbaar. De speling tussen de wielkasten en het loopvlak van de banden is gereduceerd door de 30 mm verlaging. Vanaf januari kan ABT Sportline de upgrade kit voor de Scirocco aanbieden. Het gehele pakket kost € 5.990,-.

Meer vermogen
Wie het snelle uiterlijk van de Scirocco wil ondersteunen kan ook voor motortuning kiezen. ABT geeft de 1.4 TSI na een kuurtje 200 pk mee in plaats van de standaard 160 pk. De 140 pk sterke 2.0 liter TDI krijgt er 30 pk bij. Later in het jaar zal er ook een nieuw motormanagement voor de 2.0 TFSI komen. Het vermogen van deze motor zal stijgen van 200 naar 240 pk.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkwagen Scirocco by ABT Sportsline
Volkwagen Scirocco by ABT Sportsline
Redactie
Door Redactie

Zoeken