Tuning & styling

Opgevoerde Jaguar XJ van Arden

Opgevoerde Jaguar XJ van Arden

Best bijzonder eigenlijk: een getunede en gestylde Jaguar XJ. Verantwoordelijk voor deze actie is Arden, die XJ heeft voorzien van dikke wielen, spoilers, in car entertainment en de motor is behoorlijk opgevoerd.

Als je de XJ van Arden ziet weet je meteen dat ´ie niet standaard is. Toch is het geen verbouwing die de auto geheel uit zijn verband trekt. De klasse van de XJ blijft bestaan maar dan net even iets sportiever. Dat is gerealiseerd door onder andere de montage van een andere voorbumper met geïntegreerde voorspoiler, zij-skirts en een spoilertje onder de achterbumper. OZ is verantwoordelijk voor de 20" lichtmetalen velgen die ontworpen zijn door Arden.

Om de XJ niet alleen sportief te laten lijken maar ook sportief te laten rijden heeft Arden de 4.2 liter V8 uit de XKR onder handen genomen. Hij is opgeboord tot 4.6 liter en levert nu een vermogen van 500 pk, een winst van 45 pk. Hierbij is geen gebruik gemaakt van chiptuning, maar heren tuners van Arden zijn echt hard aan het werk geweest door het blok uit te boren, nieuwe zuigers en nieuwe krukassen te monteren.

Het interieur is zeer bijzonder te noemen. De stoelen hebben heel klassieke en speciale bekleding, maar aan de andere kant is er de meest moderne elektronica gemonteerd. De Arden XJ is uitgerust met een compleet multimedia systeem dat bestaat uit een DVD-speler, Computer, TV en diverse communicatie. Voor de kopers van een XJ die weleens gereden worden is het helemaal ideaal, je kunt achterin de auto rustig doorgaan met werken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Opgevoerde Jaguar XJ van Arden
Opgevoerde Jaguar XJ van Arden
Opgevoerde Jaguar XJ van Arden
Redactie
Door Redactie

Zoeken