Tuning & styling

Brabus tuned Mercedes C 220 CDI

Brabus tuned Mercedes C 220 CDI

Voor de Mercedes C 220 CDI heeft Brabus een tuningskit ontwikkeld. Het vermogen van de viercilinder dieselmotor onder de kap van de C 220 CDI stijgt daardoor met maar liefst 49 pk en het koppel met 80 Nm. De prestaties zijn dan ook verbeterd en het optionele sportpakket komt nog beter tot zijn recht.

Eerder al presenteerde Brabus een compleet sportpakket voor de nieuwe Mercedes C-klasse. En ook de C 220 CDI op de foto´s is daarmee uitgerust. Aan de voor- en achterzijde zien we sportieve bumpers, van opzij een set skirts en verder niet alleen 19 inch lichtmetalen wielen en een sportuitlaatsysteem, maar ook een embleemloze grille. In het interieur monteert Brabus alleen de meest hoogwaardige materialen en kunnen qua kleur- en materiaalkeuze bijna alle wensen in vervulling gaan.

220 pk en 480 Nm
Maar om dit sportieve uiterlijk niet alleen een ´schaap in wolfskleren´ imago mee te geven werd een tuningskit ontwikkeld. De Brabus Power Xtra D3 S tuning kit is gemakkelijk door de Mercedes-dealer te monteren en levert fors meer vermogen op. De viercilinder dieselmotor in de C 220 CDI levert dan een vermogen van 220 pk en een koppel van 480 Nm in plaats van de standaard 170 pk en 400 Nm. Daarmee is de C-klasse een volle seconde sneller in de sprint van nul naar de honderd en de topsnelheid nam toe met 10 km/h. In concreto betekent dat een 0-100 km/h sprint in 7,8 seconden en een topsnelheid van 239 km/h.

Sportonderstel
Om deze meer sportieve prestaties in goede banen te leiden zijn verschillende sportonderstellen leverbaar. Dat varieert van een simpele verlagingskit tot een uitgebreid sportonderstel.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Brabus tuned Mercedes C 220 CDI
Redactie
Door Redactie

Zoeken