Tuning & styling

Elegant en dynamisch: Volkswagen Eos Abt

Elegant en dynamisch: Volkswagen Eos Abt

Volkswagen-tuner Abt uit het Duitse Kempten heeft de Eos een elegantere en sportievere look geschonken. De Eos werd door Abt op diverse punten voorzien van sportieve extra´s. Tevens kregen de 2.0 TFSI en 2.0 TDI een pepkuur.

De nieuwe Volkswagen Eos is met zijn stalen klapdak een coupé-cabriolet voor zomer en winter. Vooral voor een coupé is een sportieve uitstraling belangrijk. Maar ook in cabrio-toestand is het heerlijk om te genieten van het fantastische uitlaatsysteem, het extra vermogen en de net wat sportievere rij-eigenschappen.

Spoilers en lichtmetaal
Tuner Abt heeft de primeur en komt als eerste tuner met een pakket voor de Eos. De tuner uit het Duitse Kempten heeft onder andere een speciale voorbumper met extra luchtinlaten voor de Eos ontworpen. Van opzij zien we zijskirts die de voor- en achterkant van de auto optisch met elkaar verbinden. De achterzijde dankt zijn sportieve look aan de spoiler op de kofferbak en de gewijzigde bumper. vier uitlaatpijpen pronken trots door de bumper heen. Vooral met het dak open zorgen die voor een sportieve sound. Voor de Eos levert Abt tot slot twee verschillende soorten lichtmetalen wielen in de maten 19 of 20 inch. Het interieur werd voorzien van wat aluminium accenten maar is grotendeels ongewijzigd gelaten.

Motortuning
Voor de 2.0 TFSI en 2.0 TDI is een tuningsprogramma ontwikkeld. De 2.0 TFSI benzinemotor is standaard al goed voor een vermogen van 200 pk. Nadat deze bij Abt op bezoek geweest is wordt er 270 pk op de voorwielen overgebracht. Dat maakt de Eos tot een wel heel sportieve auto. De 2.0 TDI dieselmotor kreeg 30 pk extra en komt daarmee op 140 pk.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Elegant en dynamisch: Volkswagen Eos Abt
Redactie
Door Redactie

Zoeken