Tuning & styling

Heico Sportiv geeft Volvo V70 sportiviteit

Heico Sportiv geeft Volvo V70 sportiviteit

Volvo-tuner Heico Sportiv bestaat 10 jaar. Ze vieren dat met een gelimiteerde Volvo V70 D5 voorzien van veel luxe en sportieve opties.

Heico Sportiv maakt, heel toepasselijk, slechts 10 stuks van de exclusieve V70. Het model is gebaseerd op de V70 D5 in een luxe uitvoering. Een automaat, bi-xenon koplampen, 17 inch lichtmetalen wielen, climate control en lederen bekleding zijn al af-fabriek aanwezig.
 
Sportieve accessoires
Maar bij een tuner gaat het vaak niet om luxe maar om sportiviteit. Dat is ook bij Heico Sportiv het geval. Dankzij een verlagingskit is de V70 30 mm dichter bij het asfalt gekomen. Bovendien is het exterieur opgesierd met een sportgrille, een voorspoiler, twee vuistdikke uitlaatpijpen en wat chromen accenten op spiegels en deurgrepen. De 17 inch wielen die Volvo standaard monteert zijn door Heico Sportiv vervangen door 18 inch exemplaren. De banden hebben een maat van 235/40 R18.
 
Motortuning
Tot slot is de D5 dieselmotor onder handen genomen. Dankzij diverse aanpassingen zoals een ander luchtfilter en nieuw geprogrammeerd motormanagement levert deze een vermogen van 190 pk. Veel belangrijker nog is het koppel van 390 Nm. De V70 D5 sprint in minder dan 9 seconden naar 100 km/h en behaalt een topsnelheid van dik 210 km/h.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Heico Sportiv geeft Volvo V70 sportiviteit
Redactie
Door Redactie

Zoeken