Tuning & styling

BBR tunet Mazda MX-5 naar 190 pk

BBR tunet Mazda MX-5 naar 190 pk

Er hoeft maar één woord over een nieuwe Mazda MX-5 gesproken te worden of BBR staat al in de startblokken om daar op los te gaan met technische tweaks. Zo gezegd, zo gedaan, want early adopters van de nieuwe MX-5 kunnen nu al bij de Britse tuner terecht voor upgrades.

Begin dit jaar kondigde BBR al aan wat hun plannen waren met de nieuwe Mazda MX-5 en nu bekend is welke motoren erin liggen en hoeveel vermogen ze elk leveren kon de tuner concreet jacht maken op die felbegeerde 200 pk. Dat aantal bereiken is (nog) niet gelukt, maar een welkome 190 pk zit er wel in voor de 2.0 liter aangedreven versie. Het koppel stijgt met deze Super 190-kit met 20 Nm naar 220 Nm en dat is eveneens mooi meengenomen voor wie hunkert naar wat meer pit.

1.5 liter
Omdat de verwachting is dat de nieuwe MX-5 het meest verkocht gaat worden met de standaard 130 pk sterke 1.5 liter SkyActiv-G motor heeft BBR ook daarvoor een motorische upgrade klaargestoomd. Door aan de ECU te sleutelen stijgt het vermogen naar zo'n 160 pk en 170 Nm. Vooral het gestegen koppel met wederom 20 Nm is welkom, want daar ontbreekt het bij de instapmotor een beetje aan. En voor het geld hoef je het niet per se te laten; BBR vraagt een acceptabele 500 Engelse ponden voor de Super 160-kit.

Verder is er nog het Super 175-kit voor de tweeliter. Het waarom is ons een raadsel, want waarom zou je immers dit geringe sprongetje ten opzichte van de standaard 160 pk maken en met minder dan de Super 190-kit genoegen nemen?

Chassis-tweaks
Als je toch graag wilt investeren in je nieuwe MX-5, doe het dan, naast motortuning, in het fijntunen van het chassis. Niet dat er iets mis is met het af-fabriek onderstel, maar het kan altijd strakker. Met adequate en 30 millimeter kortere sportveren bijvoorbeeld, of krachtigere remmerij. Je kunt er per direct voor terecht bij het Britse BBR.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BBR tunet Mazda MX-5 naar 190 pk
BBR tunet Mazda MX-5 naar 190 pk
Redactie
Door Redactie

Zoeken