Tuning & styling

Wald Cayenne Black Bison op oorlogspad

Wald Cayenne

Je zou Wald International de Japanse tegenhanger van het in Europa meer bekende Mansory kunnen noemen. Met de Porsche Cayenne Black Bison Edition geven ze dat visitekaartje maar eens te meer af.

De Cayenne, samen met de Panamera Porsche’s grootste melkkoe, vind je zowat op elke hoek van de straat. Gelukkig is er Porsche Exclusive dat de kans kleiner kan maken dat eigenaren een exacte kopie van hun zorgvuldig samengestelde Cayenne tegenkomen. Maar zelfs dit maatwerkatelier van het merk krijgt het daar steeds lastiger mee als het succes van de Cayenne blijft aanhouden. Geloof ons, met de Cayenne Bison Edition van het Japanse Wald reken je daar onmiddellijk mee af.

(Wan)smaak
De scheidingslijn tussen smaak en wansmaak is wellicht nergens zo dun als in de tuningwereld, maar wie iets unieks wenst zou er toch echt een beroep op moeten doen. En anders dan anders is de Wald Cayenne Bison Edition op z’n minst. Recht van voren oogt de Cayenne Bison Edition nog nauwelijks zichzelf. De imponerende voorspoiler mag er zijn, maar vooral de zwarte verticale spijlen over de motorkap boezemen angst in (bij de voorligger). En dan is er nog de toegenomen breedte door de wielkasten uit te kloppen. Het was kennelijk nodig om er 24 inch in te kunnen laten draaien. Overigens is 22 inch ook mogelijk. De achterzijde smoelt zowaar nog bruter dan het front. We menen zelfs nog nooit zo’n gestileerde diffuser te hebben gezien. Het centrale remlicht, waarvan de Cayenne Bison Edition er twee heeft, is ontleend uit de Formule 1. Met zo’n uiterlijk moet deze Cayenne onderhuids wel ook een beest zijn. Dat is dan weer niet het geval. Althans, Wald liet de techniek volledig met rust.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Wald Cayenne
Wald Cayenne
Wald Cayenne
Wald Cayenne
Wald Cayenne
Wald Cayenne
Wald Cayenne
Wald Cayenne
Wald Cayenne
Redactie
Door Redactie

Zoeken