Tuning & styling

BMW M5 met een sausje van Hamann

BMW M5 met een sausje van Hamann

Volgens Hamann heeft BMW bij de nieuwe M5 veel te veel concessies gedaan. Hij is zwaar, groot en daarmee wat te log geworden. Hamann heeft naar eigen zeggen wel een oplossing, alleen moeten wij nog achterhalen wat ze daar nu precies mee bedoelen.

De Duitse tuner heeft de body van de M5 compleet gewijzigd. Dikkere wielkasten die aan beide kanten 30 millimeter uitsteken, twee compleet nieuwe bumpers en toch slechts 3,2 kilogram aangekomen. Dat kunnen niet veel tuners zeggen, maar met het gebruik van carbon is het Hamann toch gelukt. De voorbumper heeft een grotere front-splitter gekregen en de bovenzijde van de koplampen hebben een grotere overhang, waardoor de M5 van Hamann nogal chagrijnig uitkijkt.

Technisch hetzelfde
Onderhuids heeft Hamann de M5 met rust gelaten. Dat betekent dat dezelfde dikke 4,4 liter V8 twin-turbo met 560 pk in het vooronder rust. Met een verlaging van 3,5 centimeter, 21 inch velgen en een alpine-wit interieur met aluminium sportpedalen zijn de subtiele veranderingen beschreven. De grote sideskirts aan de buitenkant, evenals de enorme luchtinlaten moeten er op niet misstaande wijze voor zorgen dat de luchtstroom goed naar de achterzijde geleid wordt. Aan die achterzijde vinden we een grote vleugel die de auto aan het asfalt moet laten kleven en dikke bumper met diffuser die aan beide kanten twee RVS-uitlaatpijpen herbergt. Een speciale ‘silencer’ zorgt voor de lekkere V8-brom die de M5 zo nodig heeft. Blijft over de afslankkuur want die is naar onze smaak ver te vinden. De M5 van Hamann is niet lichter, niet sterker en niet sneller. Dus de tuner kan dan wel van mening zijn dat de M5 generatie na generatie minder wordt, ze hebben er zelf ook weinig aan bijgedragen...

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW M5 met een sausje van Hamann
BMW M5 met een sausje van Hamann
BMW M5 met een sausje van Hamann
BMW M5 met een sausje van Hamann
Redactie
Door Redactie

Zoeken