Tuning & styling

Laatste ronde voor Abt Golf VI GTI

Laatste ronde voor Abt Golf VI GTI

Nu Volkswagen de GTI (Concept) van de Golf 7 heeft voorgesteld zijn de dagen van de zesde generatie geteld. Abt Sportline voelt zich als grootste Volkswagen-tuner verplicht om de Golf 6 GTI nog eenmaal een podium te bieden, op de Essen Motor Show en als speciale Last Edition.

Speciaal voor de belangrijkste tuningshow van Europa stelde Abt Sportline de Golf 6 GTI Last Edition samen. Wat deze uitzwaai-editie zo uniek maakt in vergelijk met de al jarenlang bij Abt verkrijgbare zesde generatie Golf GTI is ons een raadsel, maar de tuner uit Kempten zal er vast zo zijn redenen voor hebben. Wij zien op de wielen na nauwelijks tot geen verschillen. Bovendien is het bij elke auto van Abt mogelijk uit een heel arsenaal velgen te kiezen.

GTI 35 Edition
Het enige ´speciale´ dat wij aan de Last Edition kunnen ontdekken, is dat hij ook gebaseerd kan worden op de GTI 35 Edition van Volkswagen zelf. Die levert af fabriek 235 pk en Abt brengt dit graag voor je naar 310 pk. Op basis van het standaardmodel (211 pk) was het maximum te behalen vermogen namelijk 300 pk. Voor de rest lijkt ons de Last Edition krek eender aan het reeds bekende recept, en dus is het Abt waarschijnlijk puur te doen om hun Golf GTI nogmaals onder de aandacht te brengen. Is dat storend? Nee, natuurlijk niet! De Golf 6 GTI is en blijft, zeker met 300 pk, een heerlijk knalapparaat. Wel eerst even de bandjes oppompen vooraf. Want Abt lijkt dat vergeten te zijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Laatste ronde voor Abt Golf VI GTI
Laatste ronde voor Abt Golf VI GTI
Laatste ronde voor Abt Golf VI GTI
Redactie
Door Redactie

Zoeken