Tuning & styling

Alfa 156 GTA met 328 pk!

Alfa 156 GTA met 328 pk!

Een Alfa 156 GTA met 328 pk kom je niet elke dag tegen. Autodelta heeft de 156 GTA daarom ook herkenbaar gemaakt als een snelheidsduivel. Dikke bumpers, spoilers en velgen maken de 156 GTA bruut!

De eerste indruk telt, aldus Autodelta. Daarom heeft de Engelse tuner extra aandacht besteed aan de uiterlijke wijzigingen van de 156 GTA. Dat gaat ook niet aan je voorbij want de Alfa ziet er wel heel dik uit. De 18 inch multispaaks lichtmetalen velgen springen direct in het oog. En wat te denken van de dikke voor- en achterbumper. Het meest opvallend is nog wel de zijkant van de auto. Rond het achterwiel is een complete body gemonteerd die de Alfa héél dik maakt!

Motortuning
Motorisch is er niet zomaar een chip gemonteerd maar er is ook ouderwetse tuning toegepast. Dat resulteert in een vermogen van 328 pk! Het 3.2 liter blok werd opgeboord tot 3.7 liter en er werden diverse aanpassingen gedaan aan de inspuiting, druk, nokkenassen en niet te vergeten ook het motormanagement (chip). De Selespeed versnellingsbak is aangepast aan al dit vermogen en daardoor perfect afgestemd.

Brembo-remmen
Veel vermogen en een stoere uitstraling betekent dat je ook op tijd stil moet kunnen staan. Je moet er niet aan denken al dit moois op de trekhaak van je voorganger te parkeren! Vier nieuwe remschijven en blokken van Brembo zorgen voor de oplossing. De remblokken worden aangestuurd door vier zuigers en doordat de schijven voldoende groot (330 mm) zijn moet op tijd stil staan geen probleem zijn.

Geweldige wegligging
De vering en demping werd aangepast om het bochtgedrag nog verder te verbeteren. De 156 GTA is al geen standaard 156 en de basis was door Alfa al gelegd. Autodelta heeft dit verder verbeterd dankzij straffere vering en demping en overhellen in de bochten kent de 156 GTA niet meer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Alfa 156 GTA met 328 pk!
Alfa 156 GTA met 328 pk!
Alfa 156 GTA met 328 pk!
Redactie
Door Redactie

Zoeken