Tuning & styling

Wielennieuws van AEZ, Dotz en Dezent

Wielennieuws van AEZ, Dotz en Dezent

Op de Essen Motor Show stond de stand van Alcar weer boordevol primeurs. Zowel AEZ, Dotz alsook Dezent presenteerden schitterende nieuwe lichtmetalen wielen. Het grote nieuws bij AEZ is de nagelnieuwe Valencia en de komst van de Yacht in grotere maten. Het brutale Dotz presenteerde in Essen de Rapier, de Mugello dark en de “limited edition” Mugello lake. DEZENT verrast ons tot slot met de RL dark.

Herinner je de Rinspeed EC nog? De Zwitserse fabrikant presenteerde deze compacte conceptcar begint dit jaar op de Autosalon van Geneve. Goed naar de velgen gekeken die daaronder zaten? Die zijn namelijk ontworpen door AEZ. Grote nieuws in Essen is dat AEZ een afgeleide van de EC-wielen in productie neemt onder de naam Valencia. De Valencia is een prachtige velg met 21 spaken en naar wens te verkrijgen in een donkere en een ‘high-gloss’ afwerking. Dankzij het design met de lange spaken lijkt de velg in alle gevallen een maatje groter dan deze in werkelijkheid is. AEZ levert de Valencia in 16 tot 21 inch. Moet je nagaan hoe die 21 inch wel niet zal staan!

AEZ Yacht

Eveneens nieuw in het gamma van AEZ is de Yacht speciaal voor SUV’s. De vorig jaar gepresenteerde Yacht is dusdanig populair gebleken dat AEZ heeft besloten er ook een 19 en 20 inch variant van te presenteren. Volgens de fabrikant staat de velg schitterend onder bijvoorbeeld de Q5, GLK, Cayenne of Touareg.

DOTZ Rapier

Waar AEZ zich vooral richt op het hogere segment mag DOTZ als het brutale merk worden gezien. En dat zien we terug in de nieuwe lijn met producten. "Scherp als een wapen, teer als een mes", zo omschrijft Dotz de stijlvolle en sportieve Rapier. Een unieke velg met afwisselend gepolijste en zwarte spaken. Volgens Dotz is de Rapier het statussymbool onder de velgen en een eerbetoon aan de lange zwaarden van de aristocratie van weleer. Dotz levert de Rapier in 16 tot 18 inch en volgens de fabrikant is de velg uitermate geschikt voor onder de MINI, Fiat 500, Citroën DS3, Alfa Mito, Audi A1 en VW Polo GTi.

DOTZ Mugello

De Mugello is een velg die Dotz al vele jaren in haar gamma voert. Vernoemd naar het Italiaanse circuit heeft de Mugello volgens Dotz een lange traditie. Met de Mugello Dark speelt Dotz in op de trend van donkere velgen. De Mugello is voorzien van tien Y-spaken en is met zijn chromen schroeven een echte eyecatcher. Verkrijgbaar in 15 tot 19 inch.

Limited edition van DOTZ

Maar er is meer Mugello-nieuws. In 2011 viert het Oostenrijkse evenement "GTI-treffen Wörthersee" zijn 30-jarige jubileum. Als eerbetoon aan de vele GTI-liefhebbers die daar jaarlijkse neerstrijken heeft Dotz de Mugello lake30 ontworpen. Het is een limited edition op basis van de Mugello dark met een speciale kleurstelling en de contouren van de Wörthersee. Er zullen slechts 1.000 exemplaren van geproduceerd worden. Verkrijgbaar in 17, 18 en 19 inch.

Dezent RL Dark

De laatste primeurs van Alcar in Essen is afkomstig van Dezent. Deze RL Dark is speciaal ontworpen voor auto´s in het B- en C-segment zoals de Polo, Fabia, 207, Focus en Astra. De RL Dark heeft een two-tone kleurstelling dankzij een combinatie van gepolijst aluminium en glanzend zwart. Met maten van 15, 16 en 17 inch een keurige velg die je auto zonder meer een compleet andere uitstraling geeft.

Al het nieuws van AEZ, Dotz en Dezent kun je uitgebreid bekijken op de website van Alcar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Wielennieuws van AEZ, Dotz en Dezent
Wielennieuws van AEZ, Dotz en Dezent
Wielennieuws van AEZ, Dotz en Dezent
Wielennieuws van AEZ, Dotz en Dezent
Wielennieuws van AEZ, Dotz en Dezent
Wielennieuws van AEZ, Dotz en Dezent
Redactie
Door Redactie

Zoeken