Spyshots

Land Rover Freelander

Nieuw gezicht voor Land Rover Freelander

In de zomer van 2006 presenteerde Land Rover met trots haar tweede generatie Freelander. Nu, bijna vier jaar later, leggen de Britse ingenieurs de laatste hand aan de vernieuwde variant.

Nieuw gezicht voor Land Rover Freelander
Onlangs vernieuwde Land Rover nagenoeg haar complete gamma. Een sterk verbeterde Discovery, een opgefriste Range Rover en een nieuw trainingspak voor de Range Rover Sport. Alleen de kleinste telg van het Britse merk - de Defender daargelaten - ontving geen vernieuwingen. Die achterstand wordt nu rechtgetrokken.

Mini Range Rover
Laten we beginnen met de ‘looks’ van de compacte terreinauto. Hoewel er door de camouflage nog weinig te zien is van de wijzigingen verwachten we een flink aangepaste voorzijde. Vermoedelijk wordt de Brit qua vormgeving meer richting zijn grote broers getrokken dan dat dit nu het geval is. Een nieuwe grille, moderne koplampen met LED-verlichting en een nieuwe voorbumper moeten de Freelander II het design van een mini Range Rover geven. De aandacht van de ontwerpers is met name uitgegaan naar het gezicht van de auto. De zij- en achterkant zullen slechts summier verschillen van de huidige variant.

Parijs
Anno 2010 is het verbruik en uitstoot belangrijker dan ooit. We verwachten dan ook dat Land Rover de techniek van de Freelander zal aanpakken. Zuinigere krachtbronnen gekoppeld aan een start/stopsysteem zullen de uitstoot van het model moeten verminderen. Met welke motoren de vernieuwde Freelander de concurrentie exact wil bestrijden zal duidelijk worden wanneer Land Rover het model tijdens de Autosalon van Parijs onthuld.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuw gezicht voor Land Rover Freelander
Nieuw gezicht voor Land Rover Freelander
Nieuw gezicht voor Land Rover Freelander
Nieuw gezicht voor Land Rover Freelander

Zoeken

Merk- & modeldossiers