Spyshots

Lamborghini Jota: The Godfather Part III

Lamborghini Jota: The Godfather Part III

De Lamborghini Diablo wordt door velen gezien als de ‘vader van de moderne supercar’, een titel die de Murciélago op eervolle wijze overnam. Volgend jaar wordt dit prestigieuze stokje overgenomen door deze Jota, en die wordt in tegenstelling tot de befaamde filmreeks ongetwijfeld een nog groter meesterwerk dan zijn voorgangers.

We verwachten dat de opvolger van de Murciélago de Autosalon van Genève 2011 aandoet als introductielocatie dus Lamborghini heeft nog een klein jaar om de Jota – zoals zijn codenaam vooralsnog luidt – klaar te maken voor een nieuwe regeringsperiode over het land der supersportwagens. Lamborghini zou deze hoogstaande titel niet verdienen als de Jota niet nog spectaculairder wordt dan het model dat hij aflost. Ga dus maar gerust uit van een vermogen significant hoger dan de 670 pk in de Murciélago LP670-4 en het beste prestatieniveau dat Lamborghini ooit heeft voortgebracht. Daar verandert, hoewel ongetwijfeld gemist, de afwezigheid van Valentino Balboni helemaal niets aan.  Als kerncentrale zal wederom een machtige V12 dienen. Volledig nieuw ontwikkeld maar nog altijd zonder hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een turbo want die vervloekt Lamborghini. Nee, gewoon een zelfstandig naar adem snakkende twaalfcilinder met een longinhoud ter grootte van een flinke emmer.

Uitklapbare spoiler
Het prototype op deze verse foto’s geven al behoorlijk veel vrij over het uiteindelijk exterieur van de Jota. Het ziet er naar uit dat de supersportwagen deels voortborduurt op zijn voorganger, hier en daar wat Reventón-trekjes meekrijgt en meer in lijn komt te liggen met de Gallardo. Opnieuw zal vierwielaandrijving garant staan voor een verbluffende wegligging, al hoewel het ditmaal wel hulp krijgt van een uitklapbare achterspoiler.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Lamborghini Jota: The Godfather Part III
Lamborghini Jota: The Godfather Part III
Redactie
Door Redactie

Zoeken