Spyshots

Opel Astra Sports Tourer

Zo wordt de nieuwe Opel Astra Sports Tourer

De nieuwe Opel Astra Station gaat Sport Tourer heten en dat is heus niet omdat dit soort marketingachtige kreten het geheel spannender moeten maken dat het is. De Astra Sport Tourer is een auto die vanaf het laatste kwartaal van dit jaar daadwerkelijk de show gaat stelen.

Zo wordt de nieuwe Opel Astra Sports Tourer

Opel probeert op te krabbelen uit het dal waarin het zich bevindt. De verschillende carrosserievarianten van de Insignia zijn niet aan te slepen en al hordes aan vrachtwagenladingen met nieuwe 5-deurs Astra’s zijn we op onze reis naar Minsk tegengekomen. Het lijkt dus de betere kant op te gaan met Opel dat wordt geteisterd door de regelingen tussen moederbedrijf GM en de Duitse staat.
Een groot deel van dit welkome succes heeft te maken met de ontwerprichting die Opel met de Insignia insloeg. Opel wil niet langer als “goed, maar grijs” geassocieerd worden en gaat voor “goed en mooi”. De Insignia, de nieuwe vijfdeurs Astra en ook de Astra Sport Tourer zal hier het bewijs van zijn. Wat een fraaie bagagebak!

Verlengde 5-deurs
Bijgevoegde afbeelding is een illustratie van hoe wij denken dat de Opel Astra Sport Tourer op basis van de laatste spyshots eruit gaat zien. Het front en de achterzijde is nagenoeg identiek aan de 5-deurs Astra. Eigenlijk is de Sport Tourer niets meer en minder dan een verlengde hatchback met een grotere bagageruimte. Het dak volgt dezelfde lijnvoering, alleen lijkt de achterruit iets meer rechtop te staan in vergelijking met de vijfdeurs variant. Iets dat de pakhoeveelheid achterin in de regel ten goede komt. Het interieur zal eveneens één-op-één zijn overgenomen uit de vijfdeurs. Fraaie, zwevende materialen maken het leven binnenin aangenaam vertroeven. Het motorenpalet zal vanouds zeer breed zijn bezaaid met verschillende benzine- en dieselmotoren. Het gamma start met de 100 pk sterke 1.4-benzine en instappen in een diesel-Astra doet men met de 1.3 CDTi (95 pk sterke EcoFlex).


Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers