Spyshots

Porsche 911 (998)

Eindelijk: meer zicht op nieuwe Porsche 911

Het heeft even geduurd, maar Porsche heeft een minder gecamoufleerde 911 de weg op gestuurd. En daardoor krijgen we voor de eerste keer een echt goede indruk van de nieuwe 911, intern bekend als 998.

Eindelijk: meer zicht op nieuwe Porsche 911
Ruim een jaar geleden werd bij Porsche gestart met de testwerkzaamheden van de nieuwe 911. De eerste keer dat wij oog in oog stonden met het model was in november 2008 toen een zeer zwaar gecamoufleerd prototype opdook. Details waren er niet te zien, want de mule-achtige verschijning hield elk vorm goed verborgen. En dat was ook de trend die het afgelopen jaar werd doorgezet. Hoe vaak we de 911 ook tegenkwamen, geen enkele keer kregen we een echt goede indruk. Tot nu!
 
Details
Deze nieuwe spyshots tonen ons een aanzienlijk minder gecamoufleerde 911. Aan de voorzijde zijn de definitieve koplampen gemonteerd, maar direct ook gecamoufleerd. De vorm die we kunnen zien doet ons vermoeden dat deze rond van vorm zijn, maar vermoedelijk met een knik of afgeplatte hoek. Direct onder de lichtunits zien we een glimp van de LED-dagrijverlichting zoals we die ook kennen van de Panamera. Eveneens bekend van de Panamera zijn de buitenspiegels. Die worden voortaan op pootjes op het portier gemonteerd. Aan de achterzijde is het nog steeds de enorme vleugel die direct de aandacht trekt. Hieronder schijnt een nieuw soort achterspoiler te schuilen die Porsche nog heel goed geheim wil houden. Maar dat is niet alles. Wie iets beter kijkt ziet dat Porsche voor het eerst ook de achterlichten van het productiemodel gemonteerd heeft. Er werd lange tijd gesuggereerd dat de lichtunits een heel andere vorm kregen, maar dat lijkt nu definitief van de baan.

Techniek
Over de techniek is nog steeds weinig duidelijkheid. Natuurlijk zullen de diverse varianten (Carrera, Carrera S, 4S, Turbo etc.) worden geleverd en dat betekent een enorme keuze. Porsche kennende zullen alle motoren iets meer vermogen leveren en tegelijkertijd zuiniger en schoner zijn. Een hybride komt er, ondanks alle geruchten, niet. CEO Michael Macht heeft kortgeleden laten weten dat de sportauto’s van Porsche echte sportauto’s moeten blijven en dus geen hybride-modellen worden. Volgens hem brengt dat teveel gewicht met zich mee en gaat het ten koste van de merkbeleving. Over een elektrische variant wordt nog steeds wel nagedacht, maar dan moet de techniek eerst verder doorontwikkeld zijn.

2011
De compleet nieuwe Porsche 911 (998) staat voor 2011 op de agenda. De kans is groot dat we later dit jaar al meer gaan zien van het model. Sowieso in de vorm van spyshots, net als bij de Cayenne.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eindelijk: meer zicht op nieuwe Porsche 911
Eindelijk: meer zicht op nieuwe Porsche 911
Eindelijk: meer zicht op nieuwe Porsche 911
Eindelijk: meer zicht op nieuwe Porsche 911

Zoeken

Merk- & modeldossiers