Spyshots

Lichtgewicht en open super-Mercedes SLR

Lichtgewicht en open super-Mercedes SLR

Om het afscheid van de Mercedes SLR te ‘vieren’ komt er een speciaal model van de SLR. Het model zal een aantal historische kenmerken van de 300 SLR hebben en zal door middel van een verlaging van het leeggewicht een stuk sneller zijn.

De supersportwagen van Mercedes en McLaren nadert zijn einde. Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan zal er nog een speciaal model uit de fabriek in Woking rollen. In totaal zullen er 75 stuks van deze open SLR gebouwd worden. Met open SLR bedoelen we niet dat het hier om een speciale SLR Roadster gaat, want de auto krijgt helemaal geen voorruit. Het enige wat de twee inzittenden beschermt tijdens een koprol zijn de twee rolbeugels aan de achterzijde van de auto.

200 kg besparing
Naast de gewichtbesparing van het dak van de auto gaat Mercedes nog een stapje verder. Het merk verwijderde namelijk 200 kilo uit de wagen. Comfortverhogende zaken als elektrische ramen en airco moesten hier voor wijken. De wagen is verder voorzien van veel koolstofvezel, wat ook een aantal kilo´s scheelt.

Top van 350 km/u
Veel is er nog niet bekend over de uitgeklede SLR, maar er doen ook een aantal geruchten de ronde over de prestaties. De auto zou namelijk in 26 seconden naar de 300 km/h kunnen sprinten. De topsnelheid ligt overigens nog een stukje hoger, namelijk op 350 km/h. Vermoedelijk zal Mercedes de wagen voor het eerst tonen op Festival of Speed in Goodwood, wat op 11 tot en met 13 juli gehouden wordt in Zuid-Engeland. We zijn zeer benieuwd! Foto´s met dank aan: The Car Enthusiast

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Lichtgewicht en open super-Mercedes SLR
Lichtgewicht en open super-Mercedes SLR
Redactie
Door Redactie

Zoeken